Anlık Bildirim

Darbe girişimini ticarete döken sitelere erişim engeli geldi

Darbe girişimini ticarete döken sitelere bir ayın ardından erişim engeli geldi. BTK, özel olarak hazırlanmış ürünler satan sayfaları, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin talebiyle erişime kapattı.

Darbe girişimini ticarete döken sitelere erişim engeli geldi

15 Temuuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminin etkileri ve sorumlularına ilişkin hukuki süreç devam ederken işi ticarete döken sitelere yönelik de bir düzenleme yapıldı. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin, söz konusu sayfaların içeriğine erişimin engellenmesi yönünde BTK’ya yaptığı başvuru neticesinde yayın yasağı getirildi.

İlgili sayfalarını yayından tamamen kaldıran ve içerikle ilgili materyalleri sunucularından silen sitelere gerçekleştirilen bu yaptırımın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın başvurusu ile kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesi ile yapıldığı belirtiliyor.

Ağustos başından beri yayında olan sitelerin sattığı ürünler kısa süre içerisinde farklı e-ticaret sayfalarında da satışa sunulmuştu. Mahkemeden gönderilen yazıda tespit edilen bir çok sitenin yasaklandığı belirtiliyor. “15 Temmuz Demokrasi Günü Biblosu” adıyla satılan ürünler 79TL’lik fiyat etiketine sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7496 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, 15 temmuz biblosu ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim