Anlık Bildirim

Dell, Android pazarından çekiliyor

Uzun süredir Android pazarında Venue markası ile boy gösteren Dell, ikisi bir arada melez dizüstü modellerinin giderek daha fazla ilgi görmesi nedeniyle radikal bir karar aldı.

Bilgisayar pazarında ikisi bir arada melez dizüstü modellerinin giderek daha fazla ilgi görmesi, üreticileri radikal kararlar almaya itiyor. Uzun süredir Android pazarında Venue markası ile boy gösteren Dell, artık tamamen Windows tarafına odaklanacak.

Firmadan yapılan duyuruya göre, Venue markası altında yer alan Android tabletlerin üretimine son verildi. Mevcut tabletler için garanti süresince teknik destek devam edecek ancak herhangi bir yazılım güncellemesi olmayacak. Dell zaten uzun bir süredir Android tablet üretmiyordu.

Firma, ikisi bir arada segmentinin giderek daha fazla önem kazandığını ve standart tablet modellerine göre daha fazla avantaja sahip olduğunu belirtiyor. Bu bakımdan, öz kaynaklarını tamamen bu segmente kaydırmış durumda. Firmanın XPS gibi melez modellere sahip serisi, bundan böyle daha fazla yatırım alacak.

İkisi bir arada dediğimiz zaman dönebilir ekrana veya ayrılabilir klavyeye sahip modeller akla geliyor. Dönebilir ekranlı modeller tablet olarak kullanılabiliyor ancak ayrılabilir klavyeli modeller standart bir Windows tablet haline dönüşebiliyor. Surface Book buna üst seviye bir örnek. Segmente olan ilginin artması yanında, belirli bir kar marjı getiren ikisi bir arada segmentinin önümüzdeki yıllarda da ilgiyi koruması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4949 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dell, dell venue ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim