Anlık Bildirim

Dell’in Windows 10 telefon prototipi ortaya çıktı

Microsoft’un mobil dünyaya sunduğu işletim sistemi Windows 10 mobil ancak standart Windows 10 sürümü üzerinde çalışan tablet-telefon projeleri de gün yüzüne çıkmaya başladı.

Bir süre önce Microsoft’un Surface telefonuna ait olduğu iddia edilen bazı görseller internette paylaşılmıştı. Gelen yeni bilgiler ise söz konusu telefonun aslında Dell’in üzerinde çalıştığı ve sonra da rafa kaldırdığı bir Windows 10 telefon prototipi olduğunu belirtiyor.

Windows 10 Telefonu

Düşük güçte çalışan bir Intel Atom işlemcinin güç verdiği bu akıllı telefon, Windows 10 x86 yani masaüstü sistemlerdeki Windows 10 sürümü barındırıyor. Bu bakımdan iş dünyasına yönelik telefon özellikli bir tablet olabileceği değerlendiriliyor. Zaten doğrudan akıllı telefon olarak HP Elite x3 modeli bir süredir piyasada.

Dell’in bir süre bu prototip üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Windows 10 işletim sisteminin tüm potansiyelini taşıyan tablet-telefon melezi ayrıca Continuum teknolojisinin daha gelişmiş bir sürümünü barındırıyor. Görsellerden Continuum teknolojisinin kablosuz olarak aktarılabildiği tahmin ediliyor.

Projenin rafa kalkma sebebi ise Intel’in Atom işlemci ailesini sona erdirmesi olarak gösteriliyor. Firmanın düşük güç tüketiminde Core M ailesine yönelmesi, Dell’in de küçük bir yapı içerisinde enerji tüketimini dengeleyememe sorununu ortaya çıkarmış. Bu bakımdan projeden vazgeçilmiş.

Microsoft’un Surface projesinde de x86 tabanlı bir Intel işlemciye yer vereceği sık sık gündeme geliyor. Muhtemelen gelecek yıl 10nm sürecine sahip giriş seviyesi bir Core M işlemci, Surface telefonu için daha uygun olacaktır. Elbette bu durumda ortaya çıkacak cihazın Windows 10 mobil sürümden ziyade Windows 10 üzerinde çalışacağını tahmin etmekte zor olmayacaktır. Bu bakımdan Microsoft Surface son kullanıcıdan ziyade kurumlara hitap eden bir tablet-telefon melezi olacak gibi görünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4874 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dell, dell windows 10 phone ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim