Anlık Bildirim

Dolardaki artış teknolojik ürünlerin fiyatını nasıl etkileyecek?

Dolar kurunun hızlıca yukarı yönlü tırmanması, ithal ürünlerde de uzun vadede bir zamma yol açabilir. Stoklar bitince zamlı fiyatlar da kaçınılmaz olacağa benziyor. İşte detaylar:

Dolardaki artış teknolojik ürünlerin fiyatını nasıl etkileyecek? Tam Boyutta Gör

Dolar kurundaki hareketlilik teknoloji başta olmak üzere ithal ürünlerin fiyatlarında önemli bir hareketliliğe sebep olacaktır. Henüz teknoloji mağazaları bu noktada bir zam kararı almış ya da uygulamış değil ancak bu durum çok da uzun vadeli olmayacak gibi görünüyor.

Posta Gazetesi’nin sektör temsilcilerine yönelttiği sorular da bu durumu işaret eder nitelikte. Yaygın kanı, stokların tükenmesinin ardından zammın kaçınılmaz olacağı yönünde. Yılbaşı hareketliliği de işin içine girince muhtemel zamlar çok da uzak olmayacağa benziyor.

Dolardaki artış teknolojik ürünlerin fiyatını nasıl etkileyecek? Tam Boyutta Gör

%5 - 10 Arasında Zam Gelebilir 

Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, şirket olarak 4-5 haftalık stoklarla çalıştıklarını, bu stokların tükenmesinin hemen ardından % 5-10 arasında değişen oranlarda zam gelebileceği vurgusunu yapıyor. Döviz kuru bu hareketliliğe devam ettiği takdirde yılbaşına kalmadan zamlı fiyatların tüketiciye yansıtılacağı tahmin edilmiş.

Media Markt İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım ise stoklu çalıştıklarından yıl başına kadar bir zam öngörmediklerini vurgulamış ancak yılbaşından sonra bir değişliklik olabileceğini de belirtmeden geçmiyor. Teknosa tarafından da benzer nitelikte açıklamalar var.

Dolardaki artış teknolojik ürünlerin fiyatını nasıl etkileyecek?
 
Dolar kuru haftayı 3,37TL ile kapattı 

Merkez Bankası Müdahale Etti 

An itibariyle birçok satış noktası kampanyalarına ara vermiş durumda. Reklam bütçelerinde kesintiye giden bazı şirketler, stoklar eritilene kadar tedbirli davranmaya başlamış durumda. Sektör sonrasında piyasada oluşacak duruma göre hareketlenecek gibi görünüyor. Bu tür zamlara hızlı reaksiyon gösteren Apple cephesinden de henüz bir adım gelmiş değil.

Dolardaki hareketlilik nedeni ile gündemine döviz kurunu alan Ekonomik Koordinasyon Kurulu, bugün bir takım kararlar alarak uygulamaya koyacak. Ülke içi ve dışındaki etkilerle ateşi düşürülemeyen dolar için Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde piyasaya likidite sağlamak adına 700 milyon dolarlık döviz satımı yapmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14417 kez okundu.
68 kişi, toplam 70 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, elektronik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim