Anlık Bildirim

Dubai’de elektrikli araçlara ücretsiz otoyol, otopark ve şarj veriliyor

Petrol kullanımını azaltmak amacıyla Dubai'de elektrikli araç sahiplerine bir takım teşvikler getirildi. 2030 yılında araçların yüzde 10'unun elektrikli olması hedefleniyor.

 

Dubai’de elektrikli araçlara yapılan teşvikler attırılıyor. Dubai’de elektrikli otomobil sahiplerine ücretsiz otopark, ücretsiz otoyol ve 2019 yılının sonuna kadar ücretsiz şarj olanakları sunulacak. Elektrikli otomobiller için araç tescil ve yenileme ücretleri de kaldırılacak.
Dubai’nin yol ve taşımacılık ile ilgilenen kurumu RTA’in yıl sonuna kadar 40’tan fazla noktada ücretsiz otopark hizmeti sunması bekleniyor. Şarj istasyonu sayısının da 100’e yükseltilmesi hedefleniyor.

2020 yılına kadar yollarda 32 bin adet elektrikli araç olması hedeflenirken, bu rakamın 2030'a kadar 42 bine çıkarılması planlanıyor. Bu rakamı araçtaki trafik sayısına oranladığımızda 2020 yılında trafikteki araçların yüzde 2’sinin, 2030 yılında ise yüzde 10’unun elektrikli olması hedefleniyor. Dünya petrol rezervinin yüzde 6'sı Dubai’de bulunuyor. Petrol hacmini korumak için elektrikli araç ve yenilenebilir enerji sistemlerine geçiş yapılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim