Anlık Bildirim

Düşük iPhone satışları, Foxconn işçilerini de etkiledi

Apple'ın en büyük iş ortaklarından ve iPhone montajı yapan Foxconn şirketi ve çalışanları, 2018 yılında piyasaya sürülen iPhone'ların kötü satışlarından etkilenmeye devam ediyor.
Teknoloji devi Apple'ın geçtiğimiz yıl sonuna doğru piyasaya sürdüğü yeni nesil iPhone'lar, satış konusunda bekleneni veremedi. Bunun zararını da sadece Apple değil, şirketin iş ortakları da yaşamaya devam ediyor. Bunlardan biri de en büyük iPhone montajcısı Foxconn şirketi.

Maaşlar düşürüldü

South China Morning Post'un haberine göre Foxconn çalışanları, düşük iPhone satışlarından doğrudan etkilenmiş durumdalar. Bir çalışan SCMP'ye, normalde dört ila beş ay arasında süren iPhone üretim sezonunun 2018 modelleri için sadece 20 gün sürdüğünü söyledi. İş yükünün azalması sonucu maaşlar düşürülmüş durumda. Raporlar, aylık en az 4.000 yuan (598 dolar) ücretin yılın en az üçte biri için 3.000 yuan'a (447 dolar) düştüğünü iddia ediyor. İşçileri fabrika ve yurtları arasında taşıyan bir servis otobüsleri de iptal edildi.
Söz konusu fabrika, Orta Çin'in Henan eyaletinin başkenti Zhengzhou'da bulunuyor. 1.4 milyon metrekareyle dünyanın en büyük iPhone montaj fabrikası. Kötüleşen çalışma koşulları, Foxconn'un Ocak ayında yaklaşık 50.000 işçiyi işten çıkardığını bildirdiğinde açığa çıkmıştı. Foxconn'a ABD'nin Wisconsin eyaletinde bir fabrika kurması karşılığında 4 milyar dolarlık vergi indiriminin de teklif edildiği gelen bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6182 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, foxconn ve ABD
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim