Anlık Bildirim

DxOMark şimdi de telefonların ön kameralarını teste soktu

Kamera test laboratuvarı DxOMark, akıllı telefonların ön kameralarını da test etmeye başladı. Firma bu güne kadar çok sayıda telefonun arka kamerasını inceleyip derin analiz yaptı.

DxOMark şimdi de telefonların ön kameralarını teste soktu Tam Boyutta Gör

Kamera test laboratuvarı DxOMark, şimdi de akıllı telefonların ön kameralarını test etmeye başladı. DxOMark, ilk etapta 12 model arasından yaptığı testte en iyi ön kameranın Pixel 3 ve Note 9’da bulunduğunu açıkladı.

Ön kamera için yapılan testlerde kameranın varsayılan ayarları ile farklı koşullar altında 1500’ün üzerinde fotoğraf çekilip, 2 saatten fazla video kaydediliyor.

Telefonların test sonucu sayfalarında ön kamera için özel bir alan açıldı. Burada ön kamera için DxOMark’ın değerlendirmelerini, göze çarpan detayları ve fotoğraf kıyaslamalarını görebiliyoruz. Sayfanın en alt bölümünde ise fotoğraf ve video çekimlerinde telefonun artıları ve eksileri listeleniyor.

Hangi telefonun ön kamerası en iyisi?

Sitede şu an üstteki fotoğrafta yer alan 12 adet modelinin ön kamera testi bulunuyor. Bu 12 model arasından birinciliği Google Pixel 3 ve Samsung Galaxy Note 9 paylaşıyor. Arka kamera performansı ile birinci sırada bulunan Mate 20 Pro ise rakiplerinden düşük puan alarak orta sıraya yerleşmiş durumda. Yukarıdaki fotoğrafta en iyi ön kameradan en kötüye doğru oluşturulan sıralamayı görebilirsiniz.

DxOMark’ın ön kamera testi uyguladığı model sayısı artacak. Sadece tepe modellerin değil giriş ve orta seviye telefonların da testleri yayınlanacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5426 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
selfie, dxomark ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim