Anlık Bildirim

En güçlü grafik hızlandırıcı şimdi daha hızlı

En güçlü grafik hızlandırıcı sloganıyla geçen yıl piyasaya çıkan Nvidia HGX-1 bu yıl Volta mimarisiyle yenilendi. Nvidia HGX-2 sistemi 16 adet Tesla V100 hızlandırıcısı barındırıyor.

Nvidia’nın geçen yıl yapay zekâ teknolojilerine yönelik olarak hazırladığı ve en güçlü grafik hızlandırıcı olarak tanımladığı HGX-1 sistemi yenilendi. HGX-2 çıtayı çok yukarılara çekiyor.

Nvidia HGX-2 özellikleri

Nvidia HGX-2 hızlandırıcısı Volta mimarisini temel alıyor ve hem yapay zekâ teknolojilerine hem de üst seviye bilgisayar sistemlerine hitap ediyor. Bu bakımdan birleştirilmiş ilk platform olma özelliğine sahip.

Nvidia HGX-2 temelinde Tesla V100 hızlandırıcısı yer alıyor. Her katta 8 adet Tesla V100 olmak üzere toplam 16 adet Tesla V100 hızlandırıcısı kullanılmış. CUDA çekirdeği, bellek ve Tensor işlemci sayıları da buna göre oluşmuş.

Sistemde toplam 512GB HBM 2 bellek yer alıyor. CUDA çekirdeği sayısı 81 920, yapay zekâ için Tensor çekirdeği sayısı ise 10 240 olarak gerçekleşiyor. Tek hassasiyet performansı 250 TFLOPS, yapay zekâ işlemleri ise 2 PFLOPS seviyesinde.

İlk nesle göre Volta mimarisi dışında en önemli fark iç bağlantı teknolojisinde görülüyor. Daha önce NVLink ile 300GB/s bant genişliğine ulaşılıyordu. Şimdi NVLink tabanlı NVSwitch bağlantısı kullanılıyor ve 2.4TB/s bant genişliğine ulaşılıyor. Bunun haricinde farklı platformlar için özelleştirilmiş HGX-2 sistemleri de sunulacak.

Nvidia HGX-2 için şimdiden pek çok firma sıraya girmiş durumda. Lenovo, QCT, Supermicro, Foxconn, Inventec, Quanta, Wistron, Wiwynn yıl sonuna doğru yeni sistemleri sunucularında kullanacak veya bunu temel alan sunucu sistemleri piyasaya çıkaracak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim