Anlık Bildirim

FCC radyo yongalarının aktif edilmesini istedi, Apple reddetti

Bir dönem akıllı telefonlarda sıkça kullandığımız FM radyo bugün popülerliğini kaybetti. Pek çok firma yonga koymasına karşın aktif etmeden piyasaya sürüyor.

ABD tarihindeki en devasa zararı veren Harvey, Irma ve Maria kasırgaları acil durumlarda olması gerekenlerin bir kez daha gözden geçirilmesine neden oluyor. Bu anlamda ABD iletişim komisyonu FCC, Apple’dan bir talepte bulundu.

Karşılık bulmadı

FCC yönetim kurulu başkanı Ajit Pai, Apple’dan insan unsurunu ön plana koymasını ve iPhone modellerindeki FM radyo yongalarını aktif etmesini istedi. Böylece kasırgada mahsur kalan ve telefonundan başka bir cihazı olmayan vatandaşların da radyodan son gelişmeleri takip etmesi mümkün olacaktı.

Pai’nin bu çağrıyı yapmasının sebebi Android tarafından pek çok markanın FM radyo yongası taşıması ve iPhone kullanıcılarının bundan mahrum kalması. Zira son dönemde ABD’de satılan akıllı telefonlar FM radyoları açık olarak geliyor. Ne var ki Apple’dan cevap gecikmedi.

Firma tarafından yapılan açıklamada iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinde zaten FM radyo yongasının yer almadığı belirtilirken, yüksek güvenlik özellikleri sayesinde eski modellerde de radyonun aktifleştirilmesine gerek olmadığı belirtildi.

Bir dönem akıllı telefonlarda rağbet gören FM radyolar, son yıllarda internet üzerinden müzik dinleme alışkanlığının yaygınlaşması ile eski önemini kaybetti. Akıllı telefonlarda FM radyo yongaları çoğunlukla bulunuyor ancak ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Örneğin ülkemizde ekstra vergiden kaçınmak için genelde telefonlar FM radyoları pasif olarak geliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4476 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim