Anlık Bildirim

İnternetin ilk yıllarında sadece metin ve resimden ibaret olan platformlar bugün içerik açısından oldukça zenginleşti. Bir sayfa içerisinde 4K çözünürlüğe kadar giden onlarca video bulabilmek mümkün. Haliyle bu kadar veri tüketimi kotalı internet hatlarını olumsuz etkiliyor. Facebook buna bir çözüm bulmuş.

Anlık Video

Anlık Video adındaki özellik aslında çok yeni sayılmaz. Android uygulamasında test edilen özellik kullanıcı WiFi ile bağlıyken belirli videoları ön belleğe kaydediyor. Kullanıcı daha sonra örneğin dışarıdayken hücresel veri kotasından yemeden bunları seyredebiliyor. Özellik kaydedilmiş videoları bir şimşek ikonuyla işaretliyor. Buna benzer çözümler daha önce de karşımıza çıkmıştı.

Anlık Video özelliği mobil internet kotası olmayan veya geniş bant internet imkanı bulunmayan kullanıcılara yönelik avantaj sağlayan bir hizmet olacak. Özellikle gelişmekte olan ülke pazarlarında kullanıcıların Facebook ile etkileşimi de artacak. Sadece haber kaynağında arkadaşların paylaştığı videolar için değil Facebook’un kendi hazırlattığı orijinal içerikler için de izleme imkanı sağlayacak.

Son dönemde Facebook’un video altyapısına yaptığı büyük yatırımlar gözlerden kaçmıyor. Son olarak firma sosyal ağa özel içerikler için 1 milyar dolar bütçe ayırmıştı. Bu içerikler İzle adındaki sekme altında seyredilebiliyor. Elbette kullanıcıları videolara daha fazla çekmek reklam gösterimleri açısından da büyük bir öneme sahip. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim