Anlık Bildirim

Facebook görüntü sıkıştırma teknolojisini açık kaynaklı yapıyor

Facebook birçok hizmetinde kullandığı görüntü sıkıştırma teknolojisini açık kaynaklı yapacağını açıkladı. Artık bu teknolojiyi geliştiriciler kendi uygulamalarında kullanabilecek.
Bir fotoğrafı Facebook, Instagram veya WhatsApp gibi platformlara yüklediğinizde sıkıştırma işleminden geçer. Bunun sebebini ise akıllı telefonlarımızla çektiğimiz fotoğrafların internet ortamına göre yüksek boyutta olması ve kullanıcıların yüklerken hem zaman kaybetmemesi hem de depolama alanlarının çabuk tükenmemesi olarak açıklayabiliriz.

iOS ve Android uygulamalarına entegre edilebiliyor

Facebook birçok platformunda kullandığı bu görüntü sıkıştırma teknolojisini açık kaynaklı yapacağını açıkladı. Bu da üçüncü taraf uygulama geliştiricilerin bundan yararlanabileceği ve dilerlerse kendi uygulamalarında kullanabilecekleri anlamına geliyor. Spectrum olarak adlandırılan bu teknoloji iOS ve Android platformunda geliştirilen uygulamalara entegre edilebiliyor.
Bu noktada farklı görüntü sıkıştırma çözümlerinin olduğunu da düşünebiliriz. Ancak hem ücretsiz olması hem de Facebook tarafından geliştirilmiş olması bu teknolojiyi cazip kılan faktörler olabilir. Eğer konu sizin de ilginizi çektiyse kaynak kısmındaki linke tıklayarak Spectrum'un web sayfasına gidebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim