Anlık Bildirim

Facebook hesap silme süresini 30 güne çıkardı

Facebook, hesabını silmek isteyen kullanıcılara kararlarını yeniden gözden geçirmeleri için tanıdığı süreyi iki katına çıkardı. Artık Facebook hesabını silmek isteyenlerin 30 gün beklemesi gerekecek.
Sosyal medya devi Facebook, hesap silme süresini 30 güne çıkararak platformda yeni bir güncelleme yaptı. Daha önce birisi hesabını kalıcı olarak sildiğinde, Facebook kararını gözden geçirmesi için kişiye 14 gün süre veriyordu. Değişiklikle birlikte bu süre iki katına çıkarılmış oldu. . Bir Facebook sözcüsü konuyla ilgili aşağıda yer alan açıklamayı yaparak haberi doğruladı:
"Kısa süre önce, Facebook hesabınızı silme kararı aldığınızda yeniden düşünmeniz için verilen süreyi 14 günden 30 güne çıkardık. Kullanıcıların, 14 günlük süre sonunda silmeyi seçtikleri hesaplara giriş yapmayı denediklerini gördük. Bu artış insanlara tamamen bilinçli bir karar vermeleri için daha fazla zaman tanıyacak".

Tüm paylaşımların silinmesi 90 günü buluyor

Kullanıcılar artık hesap silme işlemini başlatmalarının üzerinden henüz 30 gün geçmediyse işlemi iptal edebilecekler. Eğer silme başvurusu iptal edilmezse 30 günden sonra ilgili hesap ve tüm bilgileri kalıcı olarak silinecek
Dolayısı ile hesabınız silinmeden önce Facebook'taki bilgilerinizin (fotoğraflar ve gönderiler gibi) bir kopyasını indirmeniz yavsiye ediliyor. Facebook tüm paylaşımların silinmesinin ise silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebileceğini belirtti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim