Anlık Bildirim

Facebook veri toplayan VPN kullanmaları için kullanıcılara ödeme yapıyor

Sosyla medya devi Facebook'un, piyasaya sürdüğü VPN uygulaması ile kişisel verilerinin toplanmasına izin veren kullanıcılara ödeme yaptığı ortaya çıktı. İşte konunun detayları.
Geçtiğimiz yıl TechCrunch'ın yayınladığı bir rapora göre Facebook kullanıcılar hakkında bilgi toplayan bir VPN üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Uygulama daha sonra App Store'a girdi ve akabinde kaldırıldı. Şimdi yine TechCrunch'ın yeni bir raporuna göre Facebook bu kez kişisel bilgilerini toplayan VPN için kullanıcılara ödeme yapıyor.

Facebook'un ikinci VPN denemesi

Bu uygulama geçen yıl kaldırılan Onavo Protect uygulaması ile benzerlik gösteriyor ancak bu kez Facebook kullanıcılara para ödüyor. Şirket 13-35 yaş arasındaki kullanıcılara, telefonlarına bu Facebook Research adlı VPN uygulamasını kurmalar için para teklif ediyor. Önceki uygulama gibi veri toplayan bu VPN uygulaması, bazen kullanıcılardan Amazon sipariş geçmişlerinin ekran görüntüsünü bile isteyebiliyor.
Açık konuşmak gerekirse Facebook kullanıcıların verilerini kullanacağını açık bir şekilde belirttiği ve rızalarını aldığı için burada usulsüz bir şey olduğu söylenemez. Ancak kullanıcıların paranın tadıyla birlikte bazı şeyleri görmezden geldikleri ve hassas bilgilerinin ele geçirildiğinin farkında olmadıkları da ayrı bir tartışma konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim