Anlık Bildirim

Fire Scout insansız helikopterler korsanları 30 saniye içerisinde tanıyarak ateş edebilecek


Özellikle askeri ve güvenlik alanlarında daha yaygın kullanım alanı bulmaya başlayan insansız araçlar, daha çok uçak ve helikopter gibi formatlarda karşımıza çıkıyor. Genelde kendi içerisinde birtakım algoritmalarla hareket eden veya personel tarafından son yönlendirmeleri yapılan araçların kabiliyetleri de her geçen gün artıyor.

ABD Deniz Kuvvetleri emrinde kullanılan Fire Scout insansız helikopterler LIDAR adında 3D lazer görüntüleme özelliğine kavuştu. Fire Scout araçları normalde deniz üzerinde gözlem yapıyor ve 70mm'lik Hydra füzeleri veya Hellfire tank füzeleri taşıyabiliyor.

LIDAR teknolojisiyle araç, deniz üzerinde karşılaştığı gemileri milyonlarca lazer ışınıyla tarayarak 3 boyutlu görüntüsünü çıkarıyor ve 30 saniye içinde veritabanı ile karşılaştırma yapıyor. Yanlış anlamalardan kaçınmak için de kontrol merkezindeki personel karşı taraf cevap verinceye kadar bekliyor. Aksi durumda saldırı veya uyarı atışı yapılabiliyor.

Yaz döneminde Fire Scout araçlarının LIDAR özelliği ile denemelerine Kaliforniya civarında başlanacak ve testlerin ardından asli görev için oeprasyonel birliklere teslim edilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4303 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lidar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim