Anlık Bildirim

Flash'a bir eleştiri de Opera'dan

iPhone OS'in yaygınlaşmasıyla birlikte teknoloji dünyasının konuştuğu önemli maddelerden biri haline gelen "Flash" hakkında Apple, Microsoft, Arm derken Opera Software'de görüşlerini açıkladı. Dünyanın en önemli internet firmalarından olan Opera Software'in ürün analistlerinden Phillip Grønvold, Opera olarak Flash desteklemeye devam edeceklerini ancak gelecekte Flash'ın özellikle medya oynatımı konusunda sürücü koltuğunu HTML5'a devredeceğini ifade etti.

Geleceğin internetinin açık standartlar üzerine kurulu olacağını ve Flash'ın açık standart olmadığını dile getiren Phillip Grønvold'ın şunları söyledi;

"Bugünün interneti Flash'ı zorunlu kılıyor, eğer Flash'ı çıkartırsak bugünün interneti diye birşey olmaz. Bu yüzden kullanıcılarımıza en iyi internet deneyimini yaşatmak için şu anda Flash'a ihtiyacımız var. Fakat geleceğin interneti açık standartlardan oluşacak ve Flash açık kaynaklı web teknolojisi değil. Microsoft Silverlight ve diğerleri gibi Flash, amacını gerçekleştirmeye devam ediyor ve edecek ancak özellikle medya oynatımını göz önüne aldığımızda merkezi işlemci, batarya kullanımı açısından Flash çok da mantıklı değil. Eğer cihazlarınızda Flash'ı açarsanız, onların üzerinde yumurta pişirebilirsiniz."

64 Bit desteği sunmadığı için kullanıcılar tarafından da eleştirilen Adobe'nin, teknoloji dünyasının önemli firmalarından gelen bu eleştirilere nasıl cevap vereceğini zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19815 kez okundu.
23 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
opera, adobe ve
4 etiket daha Flash microsoft arm Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim