Anlık Bildirim

Foxconn düşük iPhone satışları yüzünden sözleşmeli işçileri erken göndermeye başladı

Apple'ın geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürdüğü yeni iPhone'ların satış grafiği tedarikçileri de zora sokmuş durumda. Foxconn 50 bin sözleşmeli işçisinin görevine erken son verdi.
Teknoloji devi Apple'ın iPhone modellerinde uyguladığı yüksek fiyat politikası, satışların düşük seyirde gitmesine yol açtı. Bu durum Apple'ı zora soktuğu kadar, şirketin iş ortakları ve tedarikçierini de etkilemiş durumda. Bunlardan biri de en büyük iş ortaklarından Foxconn.

Apple'ın akıllı telefon pazarına etkisi büyük

Yapılan açıklamalara göre iPhone montajı yapan Foxconn şirketi, Ekim ayından bu yana 50 bin sözleşmeli işçisinin görevini erken bitirdi. Bu geçmiş yıllara göre sıradışı bir sayı değil ancak burada dikkat çekilen nokta bu taşeron işçilerin erken bir şekilde gönderilmeleri olarak açıklanıyor.
Konuyla ilgili yerel kaynaklardan gelen haberlere göre, bu sözleşmeli işçilerin büyük bir bölümünün iPhone üretim hattında çalıştıkları yönünde. Ayrıca Apple'ın bir diğer iş ortağı Pegatron'un ise iş gücünü 200 binden, 100 bine düşürdüğü de sızan bilgiler arasında. Tüm bunlara paralel olarak 2019 yılında küresel akıllı telefon satışlarının daha da düşmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5154 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, foxconn ve işçi
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim