Anlık Bildirim

Gelecek yıl 8 çekirdekli Snapdragon 820 ile karşılaşabiliriz

Teknoloji dünyasında sık sık fikir değiştiren firmalara sıkça rastlıyoruz. Snapdragon 820 yonga setinde 4 çekirdekten fazlasını kullanmayacağını belirten Qualcomm bu sözünden dönebilir.

Bir süre önce Qualcomm'un, mobil işlemci sektöründe 8 çekirdeğin anlamsız olduğuna ancak mecbur oldukları için 8 çekirdekli yonga setleri tasarladığına dair itiraflarını okumuştuk. Kendisini zorda hisseden Qualcomm, Snapdragon 820 yonga setinde de 8 çekirdeğe yer vermeyi planlıyor. 

Normalde Snapdragon 820 yonga setinde 2+2  çekirdek big.LITTLE formatına göre çalışıyor. Qualcomm, 2 adet Kryo çekirdeğini yüksek performans için diğer 2 Kryo çekirdeğini de enerji verimliliği için optimize etti. Aslında firma Snapdragon 820 ile birlikte amiral gemi seviyesinde 4 çekirdek sınırına sadık kalacağını belirtmişti. Bu bakımdan iddialar biraz kafa karıştırıyor. 

Snapdragon 820 yonga setinin 8 çekirdekli versiyonu nasıl bir dizilim içerisinde olacak belli değil. Firma 4+4 Kryo çekirdek dizilimine yer vereceği gibi 4 adet Kryo ve 4 adet de Cortex-A35 çekirdeği kullanabilir. Samsung, Exynos 8890 yonga setinde 4 adet özelleştirilmiş çekirdek ve 4 adet de Cortex-A53 çekirdeği kullanıyor. 

Bu noktada akla iki ihtimal geliyor. Ya Qualcomm gerçekten pazarda rekabet edebilmek adına 8 çekirdekli Snapdragon 820 yonga seti kullanmak istiyor ya da 2+2 diziliminde bile Kryo çekirdekleri oldukça fazla enerji sarfiyatı yapıyor. Gerçi 32-bitlik özelleştirilmiş Krait çekirdekleri döneminde Qualcomm'un enerji verimliliği konusunda başarılı işler yaptığını biliyoruz. 64-bitlik ilk özelleştirilmiş çekirdeği olan Kryo nasıl bir çizgi izleyecek gelecek yıl başlarında görebileceğiz.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3737 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, snapdragon 820 octa-core ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim