Anlık Bildirim

Apple’ın genelde destek mahiyetinde geliştirdiği aksesuar tarzındaki ürünler pazarda boşluk doldurmaktan çok firmaya yeni bir gelir modeli oluşturmak amacını güdüyor. Apple Watch, Apple HomePod gibi ürünler aslında bu stratejinin bir ürünü. AirPods da buna dahil.

AirPods ne kadar sattı?

Apple kablosuz ürün gamı içerisinde en önemlisi olarak görülen AirPods, firmanın önemli yeniliklerine ev sahipliği yapmasının yanında fiyatı ile de dikkat çekici. Ülkemize yaklaşık 900TL gibi bir fiyata sahip olan kulaklık oldukça lüks ve mütevazi bir Bluetooth kulaklık isteyenler için erişilmez bir seviyede.

Ünlü analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, 2017 yılında yaklaşık 13-14 milyon arasında AirPods satıldığını tahmin ediyor. Gelecek yıl ise bu rakam ikiye katlanacak ve 26-28 milyon arasında seyredecek. Firmaya kazandırdığı gelir de yine ikiye katlanacak.

Analizin kaynağı ise AirPods birleştiren tedarikçiler. Hali hazırda Çinli Luxshare ve Inventec kulaklığın birleşimini yapıyor. Şimdiye kadar ikisi eşit miktarda kulaklık üretiyordu ancak gelecek yıl için Luxshare daha fazla sipariş aldı ve şu anda ana tedarikçi konumuna geldi.

Apple da AirPods kulaklıklarının popülerliğinden sıkça bahsediyor. Firmanın tüm giyilebilir cihazlarının yer aldığı bölüm yüzde 75 büyüme gösterdi ve eğer bir firma olsaydı şu anda Fortune 400 listesine girebilecekti. Diğer taraftan AirPods, Apple TV, Apple Watch, Beats, iPod gibi cihazların yer aldığı Diğer Ürünler kategorisi de yüzde 36 artışla 3.2 milyar dolar gelir elde etti. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim