Anlık Bildirim

Gelecekteki Android sürümlerinde operatörler sinyal gücünü kullanıcılardan gizleyebilecek

Google, Android P ve daha sonraki Android sürümlerinde operatörlere sinyal çubuklarını kullanıcılardan gizleme seçeneği sunacak. Peki arama devi bununla ne yapmayı amaçlıyor?
Telefonunuzdaki sinyal çubuklarına bakarak bulunduğunuz bölgede operatörünüzden aldığınız sinyalin gücünü öğrenmeniz mümkün. Ayrıca Android kullanıcıları Ayarlar menüsüne girerek bunun daha da derinliklerine inebiliyor.
Sinyal çubukları dBm veya ASU olarak belirtilen sinyal gücünü gösterir. Ancak gelecekteki Android sürümlerinde Google'ın operatörlere sinyal gücünü kullanıcılardan gizleme seçeneği sunacağı belirtiliyor. XDA tarafından yayınlanan rapor, Android P ile başlamak üzere sonraki Android sürümlerinde operatörlerin bu bilgiyi kullanıcılardan gizleyebileceğini ortaya koydu.

Kullanıcıların kafa karışıklığı yaşaması istenmiyor

Bu değişikliğin ne için yapılmak istendiği belli olmasa da kullanıcıların telefonlarındaki sinyal çubuklarına karşın gördükleri dBm ve ASU değerleriyle kafalarının karışmaması istenmiş olabilir. Ancak iyi haber de var. XDA bu durumun, bazı uygulamaların sinyal gücünü göstermek için kullandığı API'leri etkilemeyeceğini söylüyor. Yani operatörler gizlese bile kullanıcılar bu bilgilere her zaman için üçüncü parti uygulamar aracılığıyla erişebilecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5631 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, api ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim