Anlık Bildirim

Google 20 bin Türk kadınına e-ticaret eğitimi verecek

Google ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında teknoloji eğitimi işbirliği imzalandı. Google, Türkiye'deki 20 bin kadına teknoloji ve e-ticaret eğitimi verecek.

Google 20 bin Türk kadınına e-ticaret eğitimi verecek Tam Boyutta Gör

Türk kadınlarının iş hayatında daha fazla söz sahibi olabilmesi ve dijital sektördeki payının arttırılması adına Google ile işbirliği imzalandı. Google, 20 bin kadına teknoloji eğitimi verecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma sonucunda Doğu ve Güneydoğu’daki kadın girişimciler öncelikli olmak üzere 20 bin kadına teknoloji eğitimi verilecek. Bu eğitimlerden sonra kadınların yaptıkları ürünleri e-ticaret yoluyla pazarlamaları sağlanacak. İnternet üzerinden satış yapmaları konusunda ticari eğitim verilecek.

Google daha fazla kişiye eğitim vermek istiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya konuyla ilgili verdiği demeçte, “Google yöneticileri bu sayıyı az buldu. Yakın zamanda arttırmayı planlıyoruz.” dedi.

Bakan Kaya, kadınlar arasında bilgisayar kullanımının önceki yıllara oranla 4-5 kat arttığını belirterek, şöyle devam etti: “Şu anda kadınlarda bilgisayar kullanımı yüzde 60, erkeklerde yüzde 76 civarında. Bu oranı verilecek eğitimlerle arttırmak istiyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıl, yöneticisi kadın olan veya yönetim kurulunda kadın bulunan firmaların e-ticaret sitelerine ücretsiz üye olmaları kararı alındı. Bu çalışmayı da Ekonomi Bakanlığı yürütecek.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim