Anlık Bildirim

Google, Android P'yi çentiğe göre mi tasarlıyor?

Google çentik yüzünden Android P'nin saatini sola taşıdığını kabul etmişti. Çentikli ekranlarda sorun yaratmaması için bildirim çubuğunda da önemli bir değişikliğe gidildiği görülüyor.
Android P'nin ikinci Geliştirici Önizleme sürümünde, bildirimlerle ilgili yeni bir özellik keşfedildi. Ekranın üst kısmındaki bildirim çubuğunda, artık dörtten fazla bildirim olduğunda küçük noktalar gösterilecek. Bir nokta beşinci, iki nokta altıncı bildirimi temsil ederken, üç nokta ise yedi veya daha fazla bildirim olduğu anlamına gelecek.
Bu güncelleme özellikle çentikli telefonlara yönelikmiş gibi görünüyor. Zira çentikli ekrana sahip telefonlarda çok sayıda bildirimin yan yana sıralanması sorun yaratabilir. Ayrıca yeni bildirimlere öncelik verildiği, eski bildirimlerin nokta şeklinde gösterildiği belirtiliyor.

Saat de sola taşınmıştı

Bahsi geçen değişiklik çentikli telefonlar için hayata geçirilmiş olsa da çentiksiz modelleri de etkileyecek. Pixel 2 XL modelinde bu özelliği eski haline döndürmenin bir yolu yok. Yani Google mobil işletim sistemini "çentik trendine" göre şekillendirmeye devam ediyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde de şirket çentik yüzünden Android P'nin saatini sola taşıdığını kabul etmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3339 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, ekran ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim