Anlık Bildirim

Google, Android uygulamalarının boyutlarını büyük oranda düşürüyor

Play Store için yeni bir algoritma geliştiren Google, uygulama ve güncellemelerin boyutlarını yaklaşık yüzde 75 oranında azaltarak cihazınızın hafızasında büyük bir tasarruf yapmaya hazırlanıyor.
Mobil internet paket fiyatlarının makul seviyelere indirilmesi ve cihaz depolama alanlarının ise artmasıyla artık geliştiriciler akıllı cihazlar için yayınladıkları uygulamaların boyutlarına çok fazla dikkat etmiyorlar. Durum böyle olunca örneğin 20 megabayt sanarak indirdiğiniz bir oyun, ilk açılışta yüklenmesi zorunlu içerikle birlikte yaklaşık 2 GB’ı bulabiliyor.
Google ise her geçen gün artan uygulama boyutlarının önüne geçebilme adına Play Store için geliştirdiği yeni algoritmayı devreye almaya hazırlanıyor. Buna göre "bsdiff" adını taşıyan yeni sıkıştırma teknolojisiyle uygulama boyutları yüzde 50 ila yüzde 75 oranında düşürülecek. Diğer taraftan özellikle mobil oyunlarda karşımıza çıkan ve oyunun boyutunu birkaç GB’a kadar çıkarabilen genişleme dosyaları da yüzde 12 ila yüzde 65 arasında küçültülecek. Edinilin bilgiye göre Play Store'daki uygulama bilgilerinde bundan böyle güncelleme boyutları da açıkça yer alacak.
Düzenlemeyle birlikte cihazların depolama alanlarının ve mobil data paketlerinin daha verimli kullanılmasını hedefleyen Google, geliştiricilerin ise konuya karşı duyarlı hareket etmelerini istiyor. Henüz test aşamasındaki yeni algoritmanın hayata geçirilmesinin biraz zaman alacağı tahmin ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5123 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama, uygulama mağazası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim