Anlık Bildirim

Google’dan hem iOS hem de Android için arayüz geliştirme platformu, Flutter

Google Flutter platformunu geçtiğimiz sene duyurmuştu. Bugün program 1.0 versiyonuna kavuştu. Hem Android hem de iOS cihazlara arayüz geliştirme işleminizi yapabileceksiniz.
Google Flutter, iOS ve Android arayüz geliştirme Tam Boyutta Gör
2017 I/O geliştirici konferansında tanıtılan Flutter geliştirme aracı uzun süredir beta aşamasındaydı. Bugün 1.0 versiyonuyla herkesin kullanımına açıldı. Bu platform yardımıyla hem iOS hem de Android cihazlar için arayüz tasarımlarınızı kodlayabileceksiniz.

Açık kaynak proje

Google, Flutter projesini açık kaynak kodlu olarak geliştiriyor. 2017 yılından bu yana bazı firmalarla çalışmaya başladı bile. Örneğin Alibaba.com, Tencent, Philips Hue vb. markalar hali hazırda Flutter yardımıyla hazırlanmış uygulamalara sahip. Google’un söylemine göre bunların dışında binlerce uygulama şimdiden Play Store üzerinde yayınlanmaya başlanmış. Native olarak çalışacak uygulamaların cihazlara daha akıcı ve sade bir arayüz imkanı sunacağı söyleniyor. JavaScript dili ile kodlanan popüler platform React Native’e göre de en büyük artısının bu olduğu dile getiriliyor. Ayrıca Flutter 1.0’ı kullanan geliştiriciler arayüzlerini daha hızlı kodlyabilecekler.

Google Flutter, iOS ve Android arayüz geliştirme Tam Boyutta Gör

Google ayrıca üçüncü parti ek özelliklerinde duyurusunu yaptı. Örneğin bunlardan biri 2Dimensions isminde, vektör animasyonlar yapmanızı sağlayan Flutter eklentisi. Hali hazırda geliştirilen uygulamaların desteklenmesi için “Uygulamaya ekle” özelliğiyle Flutter kodlarını entegre edebilmeniz de sağlanacak. Her ne kadar sıfırdan geliştirilecek uygulamalar arasında popülerliği hızla artıyor olsa da uygulaması yayında olan geliştiricilerin Flutter’ı kullanmak isteyeceği düşünülürse bu özellik yararlı olacaktır.

Cross Platform” geliştirme araçları yazılımcıların tek kodlamayla bir çok platforma hazır hale gelebilmesi için oldukça önemliler. Google, Flutter ile de iOS ve Android’e aynı anda uygulama hazırlamak isteyen geliştiricilere en azından arayüz kısmında rahatlık sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim