Anlık Bildirim

Google Fotoğraflar'da paylaşılan bağlantıya tüm kullanıcıların erişebildiği ortaya çıktı

Arama devi Google'ın en çok kullanılan hizmetlerinden biri olan Google Fotoğraflar servisinde, özel olarak paylaşıldığı sanılan bağlantılara tüm kullanıcılar erişebiliyor. İşte detaylar.
Google Fotoğraflar servisi kullanıcılara bulut tabanlı bir depolama sistemi sağlıyor ve fotoğraflara her yerden erişebilme ve yükleme imkanı tanıyor. Kullanıcıların fotoğraf albümleri oluşturmaları ve bunları özel arkadaşları veya aileleriyle de paylaşmalarının mümkün olduğu bu hizmette hiç akla gelmeyecek bir uygulama olduğu ortaya çıktı.

Kişiye özel bağlantı gönderilmiyor

Güvenlik araştırmacısı Robert Wiblin konuyla ilgili olarak hazırladığı bir blog yazısında, kullanıcılara Google Fotoğraflar kullanılarak paylaşılan bağlantıların özel olmadığını kanıtladı. Bu da şu anlama geliyor. Eğer bu hizmeti kullanarak arkadaş veya ailenizle fotoğraflarınızı paylaşıyorsanız, gönderdiğiniz bağlantı kişiye özel değil, tüm kullanıcıların erişebileceği şekilde gönderiliyor. Yani bu bağlantı kimin eline geçerse, o kişi fotoğrafınızı görüntüleyebiliyor. Google bu durumu web sitesinden açıklamış olsa bile, kullanıcılar açısından yanıltıcı olduğunu söylemek mümkün.

Örneğin Google Drive kullanarak bir dosyayı arkadaşınızla paylaşırsanız, bu bağlantı başka birinin eline geçse bile o dosyaya erişmesi mümkün olmuyor. Google'ın aynı özelliği Fotoğraflar servisinde neden uygulamadığı merak konusu olurken, Wiblin kullanıcılara buradan paylaşım yapmamalarını ve özel fotoğraflarını Google Drive kullanarak paylaşmalarını öneriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11409 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google fotoğraflar ve
2 etiket daha gizlilik Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim