Anlık Bildirim

Google Haritalar sahte mekân kaynıyor

Orijinal işletmenin isminden bir harf değiştirerek onun görünümüne bürünen sahte işletmeler tehlike saçıyor. Kullanıcılar dolandırıcılıktan fahiş fiyata kadar pek çok olay rapor ediyor.

Google Haritalar aradığınız adrese gidebilmenizi sağlamak yanında yerel işletmeler için de önemli bir bulunabilirlik görevi görüyor. Yakınlarda ihtiyaç duyduğunuz bir işletme türünü kolayca harita üzerinden bulabiliyorsunuz. Bununla birlikte Google Haritalar giderek büyüyen bir tehlikeye ev sahipliği yapıyor.

Harf değişikliği yapıyorlar

Normalde Google Haritalar üzerinde işletmenizi kaydedebilmeniz için yerel Google ortaklarına veya Google’a başvurmanız gerekiyor. Başvuru uygun bulunursa kod gönderiliyor ve daha sonra Google işletmeyi arayarak veya mail göndererek kodu girmesini istiyor.

Bununla birlikte bu süreci manipüle ederek orijinal bir işletme rolünü üstlenen sayısız dolandırıcı mevcut. Dolandırıcılar bir harfi değiştirerek orijinal işletme gibi görünüyor ve müşterileri kandırmaya çalışıyor. Bugüne kadar pek çok kullanıcı sahte işletmelerin kendilerini dolandırdığını veya çok kötü hizmet sunarak iki kat fiyat aldığını rapor ediyor. New York şehrinde yapılan araştırmalar yüzde 65 civarında sahte adres olduğunu gösteriyor.

Google bu konudan haberdar ve gerekli adımları atmaya çalışıyor ancak büyük rakamları kabul etmiyor. Geçen yıl 3 milyon sahte işletme haritalar üzerinden kaldırılmış ve yanlış bilgi giren 150 bin işletme de askıya alınmış. Bununla birlikte orijinal işletmelerde de sıkıntı var.

Bir işletme kendi ismini kullanmak isteyenlere tanesi 100$’dan satış yapıyor. Ayrıca birçok telefon numarası da kiralayarak bunları Google aktivasyonu için kullanıyor. Google numarayı aradığında gerekli kod giriliyor ve sonra numara isim hakkını satın alan müşteriye yönlendiriliyor. Böylece Google Haritalar üzerinde aynı isimde pek çok işletme ortaya çıkıyor. İşletme Google’ın bu durumdan haberdar olduğunu ancak bugüne kadar bir yaptırım uygulamadığını da vurgulamış.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7702 kez okundu.
8 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google maps ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim