Anlık Bildirim

Google yeni bir menü çubuğu tasarımı deniyor


Google'ın sosyal ağ pazarında iddialı konuma gelmek için büyük yatırım yaptığı Google+'ın Haziran ayında yaygın kullanıma başlamasıyla birlikte Google'ın bütün hizmetlerinde de bir değişim yaşanmaya başladı. Bunların en çok göze çarpanı ise Google hizmetlerine girildiğinde sayfa üst kısmında çıkan siyah menü çubuğu.

Bu çubuk üzerinde son olarak bir değişiklik yapan Google, arama sayfasına girildiğinde sol üst köşedeki Google logosunun altına menüyü gizlemiş ve siyah çubuğu kaldırmıştı. Şimdi yeniden bir tasarım yapan Google bu kez hesap bilgisi kısmını değiştiriyor.

Test sürecinde elde edilen bilgilere göre yeni tasarım Google+ bildirim aracının görülebilmesini artırma amacı taşıyor. Yeni tasarımda siyah çubuk aynen kalırken hesap bilgisinin ve Google+ bilgilendirme aracının olduğu kısım bu çubuktan ayrılıyor ve hemen altında sağ üst kısma yerleşiyor. Böylece Google+ bildirim aracı sayfa ile bütünleşmiş oluyor.

Google+ sosyal ağını nadiren kullananlar için bu tasarım biraz daha dikkat çekici olacak. Kullanıcı sayısı 100 milyonu geçen Google bu yıl için yeni kullanıcı edinme stratejileri güdeceğini belirtmişti. Ancak Google'ın hizmetlerine sosyal ağını bu kadar entegre etmesi pek çok eleştiriye de sebep oluyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5302 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google plus, google+ ve
2 etiket daha google facebook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim