Anlık Bildirim

Güney Kore'den otonom araçlar için dev test şehri: K-City

Güney Kore, otonom araçların test edilmesi için dünyanın en büyük test sahasını kullanıma açıyor. K-City isimli şehirde sadece otonom araçlar, gerçek dünyaya uygun şekilde test edilecek.

Güney Kore'den otonom araçlar için dev test şehri: K-City

Güney Kore, popüler otomobil markalarıyla ünlü olsa da otonom araç denilince ABD, Japonya ve Almanya gibi rakiplerinin bir hayli gerisinde kalmış gibi görünüyor. Bu açığı kapatmak ve hem ülkenin otomobil üreticilerinin hem de yabancı şirketlerin otonom araç geliştirme çalışmalarına hız katmak isteyen Güney Kore hükümeti geçtiğimiz yıldan itibaren ülkenin dört bir yanında otonom araç testleri yapılmasına izin vermeye başlamıştı.


Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı da otonom araç teknolojisine olan ilgiyi arttırmak ve bir an önce Güney Koreli şirketlerin de bu alanda elle tutulur ürünler ortaya koyması için test şehrini duyurdu. K-City ismi verilen ve ülkeye toplam maliyeti 11 milyar won olacağı tahmin edilen şehirde sadece otonom araçların test çalışmaları yapılacak ve otonom araçlar için günlük hayatta karşılaşılabilecek tüm senaryolar hazırlanacak.


Farklı Yol Tipleri Bulunacak 

Otobüs yolları, otobanlar, otoparklar, dar sokaklar gibi pek çok farklı sürüş alanının mevcut olacağı şehrin toplam büyüklüğü ise yaklaşık 360.000 metrekare olacak. Ekim ayında bir kısmı kullanıma açılacak olan K-City'nin, 2018'nin ikinci yarısından itibaren tamamen otonom araç testleri için kullanılması hedefleniyor.


2020 Yılına kadar üçüncü nesil sürücüsüz otomobiller üretmeyi planlayan Güney Kore'nin;  SK Telecom, Naver ve Samsung Electronics Hyundai Motor ve Kia Motors gibi ülkenin önde gelen şirketlerini bu şehirden faydalanmak için davet edeceği tahmin ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim