Anlık Bildirim

HABRAS test sahası açıldı! Yurt dışındaki savunma sanayi testleri ülkemizde yapılacak

Yerli savunma sanayi ürünlerinin test edilmesi için hazırlanan 2 bin metrelik hattın ismi Harp Başlığı Raylı Sistem Dinamik Test Altyapısı (HABRAS) olarak belirlendi.

Türkiye, 2 bin metre uzunluğuyla Avrupa’nın çift raylı en uzun test hattını içeren HABRAS ile savunma sanayi ürünleri için önemli altyapıyı oluşturdu.

Yerli savunma sanayi ürünlerinin test edilmesi için hazırlanan 2 bin metrelik Harp Başlığı Raylı Sistem Dinamik Test Altyapısı (HABRAS) isimli sahanın açılışı yapıldı.

Testler yurt dışında yapılıyordu

Konya Karapınar'da kurulan ve hizmete alınan HABRAS sayesinde yerli silah sistemlerinin etkinlik testleri, mühimmatların kafile kabul testleri ve yurt dışından alınan silahların etkinlik testleri yurt içinde yapılabilecek. HABRAS kurulmadan önce, silah sistemlerinin dinamik etkinlik testleri yurt dışında yapılıyordu.

HABRAS benzeri altyapılar ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi kendi silah sistemlerini geliştiren sınırlı sayıda ülkede bulunuyor. Anlaşmaların yapılması halinde HABRAS’ı kullanmak isteyen ülkeler, Konya’ya gelerek kullanabilecek. Böylelikle Türkiye, test yaptıran ülke konumundan hem kendi testlerini icra eden hem de test hizmetini yurt dışına veren ülke konumuna gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim