Anlık Bildirim

HBM 2 bellek modüllerinin boyutları ortaya çıktı

Bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkacak pek çok üst seviye ekran kartında yerini alması beklenen HBM 2 bellek modülleri, GTC 2016 konferansında, boyut olarak da görücüye çıktı.

Sektörde ilk kez Tesla P100 ekran kartı üzerinde boy gösteren HBM 2 bellek teknolojisi, bu yılın en çok konuşulacak konuları arasında. 133 milyar transistör barındıran yeni canavar, boyut olarak da tahmin edilenlerin çok altında.

GTC 2016 konferansında sergilenen 4GB kapasiteli HBM 2 bellek modüllerini, bir önceki nesil HBM 1 ve GDDR5 bellek modülleri ile karşılaştırma imkanı mevcuttu. Üretim geometrileri ve optimizasyonlar sayesinde, HBM 2 bellek modüllerinin boyutları nispeten küçük kalmış ve enerji verimliliği de artırılmış.

HBM bellekler, baskılı devre kartına dikey konumda üst üste dizilerek elde ediliyor. Grafik birimine yakın olduğu için verilerin uzun bir mesafe kat etmesi gerekmiyor. Böylece daha az yer kaplayan, daha yüksek bant genişliği sunan ve daha az enerji harcayan bir yapı ortaya çıkıyor. HBM 2 belleklerde şu anda en fazla 16GB kapasiteye erişilebiliyor ve pin başına 2Gbps hız ile 256GBps bant genişliği sunabiliyor.

Pek çok ekran kartında karşımıza çıkan ve 334GB/s GDDR 5 bellek modülü, büyük boyutlarıyla dikkat çekiyor. 512GB/s bant genişliğine çıkabilen HBM 1 bellek en küçük durumda. 1TB/s seviyelerine çıkabilen HBM 2 bellek ise ikisinin arasına yerleşiyor.

HBM 2 bellekler, bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkacak pek çok üst seviye ekran kartında yerini alacak. Küçük boyutları ile devre kartında daha iyi alan yönetimi de sağlayacak olan bellekleri SK Hynix ve Samsung firmaları hacimli olarak üretecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6278 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, hbm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim