Anlık Bildirim

HTC telefonlardaki klavye reklam göstermeye başladı [Güncellendi]

HTC telefonlarla birlikte gelen TouchPal Klavye, yazı yazarken reklam göstermeye başladı. Kullanıcıları öfkelendiren bu durum HTC 10 da dahil olmak üzere çok sayıda modelde ortaya çıkmış durumda.
Reklamlar bugünlerde hemen hemen her yerde karşımıza çıkabiliyor ancak telefonumuzun klavyesiyle yazı yazarken görünmesi pek alışıldık bir durum değil. HTC modellerinin çoğunda varsayılan olarak yer alan TouchPal Klavye son birkaç gündür, kullanıcılar yazı yazmaya başladığında klavyenin üst kısmında reklam göstermeye başladı.
 
HTC tarafından mümkün olan en kısa süre içinde düzeltilmesi beklenen sorun şirketin HTC 10 da dahil olmak üzere çok sayıda telefon modelinde ortaya çıkmış durumda. Kısa süre önce piyasaya sürülen HTC U11 amiral gemisinde henüz reklam görülmese de sosyal medyada giderek artan şikayetlere bakılırsa çok yakında bu cihazda da aynı sorun görülebilir.
 

En son güncellemeyi kaldırın

HTC telefonların klavyesinde görünen reklamların nasıl durdurulabileceği konusunda resmi bir açıklama gelmezken, bu durumun TouchPal'in klavye uygulaması için yayınladığı bir güncelleme nedeniyle olma ihtimali var.
 
HTC cihazların varsayılan sistem uygulaması olarak bu klavyeyle birlikte sunulması -telefon üreticisinin yazılım ortaklarının gönderdiği güncellemelere müdahale edememe ihtimali pek olmasa da- markaya ait akıllı telefonlarda reklam görüntülenmesine neden oldu.
 
Klavyelerinde reklam gören öfkeli kullanıcıların temasa geçtiği HTC, herkesin reklam yayınlamayan önceki sürüme geri dönmek için TouchPal uygulamasına ait en son güncellemeyi kaldırabileceğini söyledi. Bu elbette geçici bir çözüm ve uygulama tekrar güncellenince reklamlar aynı şekilde geri dönecektir. Ancak HTC'nin TouchPal'e ulaşıp sorunu gidermesini bekleyene kadar sinir bozucu reklamları ortadan kaldıracağı da bir gerçek.
 
GÜNCELLEME: HTC, cihazlarında görünen reklamların bir hata sonucu meydana geldiğini ve bunları kaldırmaya çalıştıklarını bildiren bir açıklama yaptı. Şirket "Hata nedeniyle bazı müşteriler telefon klavyesinde reklamlar görüyor. Hatayı düzeltmeye ve bu reklamları mümkün olan en kısa süre içinde kaldırmaya çalışıyoruz" dedi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4879 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim