Anlık Bildirim

Havalimanlarına Galaxy Note 7 değişim noktaları kuruldu [Güncellendi]

Galaxy Note 7'nin geri çağrılmasından ve uçaklarda kullanımının yasaklanmasından haberi olmayan yüz binlerce kişi olduğunu belirten Samsung, çareyi havalimanlarına değişim noktaları açmakta buldu.
Teknoloji basınında ve hatta uluslararası birçok televizyon kanalında çıkan haberler sayesinde neredeyse herkesin Galaxy Note 7 olayı hakkında bilgisi olduğunu düşünebilirsiniz ancak yayınlanan raporlar bunun tam tersine işaret ediyor. Zira yapılan araştırmaya göre Samsung’un cihazları iki kez geri çağırmasına ve üretimi durdurarak iade programı başlatmasına rağmen dünya çapında yaklaşık 1 milyon Galaxy Note 7 halen aktif şekilde kullanılıyor.
Hatırlayacağınız gibi patlama haberlerinin gelmesiyle birlikte hava yolu şirketleri vakit kaybetmeden ilgili telefonla uçaklara binmeyi, seyahat etmeyi tamamen yasaklamıştı. Hatta işi bir adım ileriye götüren Federal Havacılık Kurulu (FAA), Amerika Birleşik Devletleri’nde uçaklara Note 7 ile binmeyi federal suç kapsamına aldığını duyurdu.

Telefondaki tüm veriler yedekleniyor ya da yeni cihaza aktarılıyor 

Durum böyle olunca havalimanlarında Galaxy Note 7 yüzünden sıkıntı yaşanmamasını isteyen teknoloji devi, yoğun uçuş trafiğinin olduğu belirli yerlere değişim ve iade noktaları kurmaya başladı. Bu sayede kullanıcılar ilgili standlara gelerek para iadesi alabiliyor ya da Galaxy S7 edge ile değiştirebiliyorlar.
İlk olarak Güney Kore’deki Incheon havaalanında değişim stantları kuran Samsung, bu uygulamasını Avustralya’da ve Amerika’da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Galaxy Note 7'leri geri alan şirket yetkilileri telefondaki tüm dosyaları ve diğer verileri ise yeni cihaza aktarıyorlar. Havalimanlarındaki değişim noktalarının ülkemizde hayata geçirilip geçirilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Güncelleme: Havayolu ile seyahat etmeyi planlayan Galaxy Note7 kullanıcıları için özel açıklama

Bazı havayolu firmaları Galaxy Note7 cihazlarının kapalı olsalar dahi uçuş sırasında kabin ve bagaj içerisinde taşınmasını yasaklamıştır. Size uçuşunuzdan önce en iyi şekilde destek olabilmek amacıyla havaalanlarında Note7 servis noktaları oluşturmaktayız. İlk adımda İstanbul Atatürk Havaalanı’nın Dış Hatlar terminalinde bir servis noktası oluşturduk. Önümüzdeki günlerde buna benzer servis noktalarını İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, ve diğer havaalanlarında da oluşturacağız. Eğer havayolu ile seyahat etmeyi planlıyorsanız daha fazla bilgi almak için lütfen Samsung Çağrı Merkezi’ni 0850 222 0847 numaralı telefondan arayınız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3250 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, uçak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim