Anlık Bildirim

Samsung Türkiye, Galaxy Note 7 değişim ve iade koşullarını yayınladı

Samsung Türkiye yayınladığı yeni duyuru ile ülkemizdeki Galaxy Note 7 kullanıcıların cihazlarını geri verdiklerinde ne kadar para alacaklarını ve hangi telefonlarla değiştirebileceklerini açıkladı.
Bildiğiniz gibi Samsung kısa süre önce dünya çapında büyük bir sorun haline gelen Galaxy Note 7'nin üretimini durdurduğunu ve mevcut cihazları hurdaya göndereceğini açıkladı. Çok geçmeden kullanıcıların ellerindeki telefonlar için iade ve değişim programını güncelleyen Güney Koreli şirket, 18 Ekim - 11 Kasım tarihleri arasında tüketicilere iki farklı seçenek sunuyor.
Globalde yayınlanan değişim koşullarıyla ülkemizdeki şartlar büyük ölçüde benzerlik gösteriyor. Buna göre eski ve yeni seri ayırt etmeden tüm Galaxy Note 7'lerin yetkili birimlere teslim edilmesini isteyen Samsung, para iadesi ya da Galaxy S7 edge ile takas seçeneği sunuyor.

Galaxy Note 7'yi Galaxy S7 edge (32 GB) ile değiştirenlere 600 TL verilecek 

İlk seçenekte telefonunuzu Galaxy S7 edge (32 GB) ile değiştirebileceğiniz belirtiliyor ancak bunun için teslim edilecek Galaxy Note 7'nin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kaydının olması şartı var.
Öncelikle Samsung Servis Merkezi’ne giderek Galaxy Note7’nizi, eğer varsa beraberinde satın aldığınız aksesuarları (telefon kılıfı ve ekran koruyucusu) ve satış fişlerini teslim etmeniz ve gerekli Değişim Formu'nu doldurmalısınız. Formun doldurulmasının ardından Galaxy S7 edge değişimi talep ettiğinizi doğrulayan, size özel yaratılmış tek kullanımlık kod numarası forma yazdığınız telefon numarasına SMS yoluyla gönderilecek.
Değişim Formunda belirteceğiniz banka hesap numarasına, Samsung Servis Merkezi’ne yaptığınız ziyaretten sonra en geç 5 iş günü içerisinde 600 TL’lik ödeme yapılacaktır. Son olarak gelen SMS kod numarası ve T.C. kimlik numaranız ile ülke çapında 163 noktada bulunan Samsung yetkili mağazalarından Galaxy S7 edge’i teslim alabilirsiniz. 

Galaxy S7 edge almak istemeyenlere 3,599 TL ödeme yapılacak

Eğer telefonunuzu mobil operatörünün sunduğu tarifeli hat sözleşmesi kapsamında almadıysanız ya da tarifeli hat sözleşmesini iptal etmek istemiyorsanız ilk adım olarak yine yetkili mağazaya giderek İade Formu’nu doldurmalısınız. Galaxy Note 7'nin teslim edilmesiyle İade Formu’nda belirttiğiniz banka hesap numarasına en geç 5 iş günü içerisinde tavsiye edilen satış fiyatı olan 3,599 TL’lik bir ödeme yapılacak.
Eğer operatörünüzün sunduğu tarifeli hat sözleşmesini iptal etmek istiyorsanız ilgili mobil operatörün iletişim hattı ile temasa geçerek sürecin nasıl işleyeceğini öğrenebilirsiniz. Size hiçbir ek maliyet yansıtılmadan sözleşmeniz iptal edilecek ve ilgili operatörünüz tarafından alternatif seçenekler sunulacaktır. 
Daha önceden Galaxy Note7 Değişim Programı'na katılıp telefonunuzu Samsung Servis Merkezine bıraktıysanız, Servis Merkezine giderek yukarıda belirtilen seçeneklerden yararlanabilirsiniz. 

Telefon kılıfı ve ekran koruyucu gibi aksesuarların geri ödemesi nasıl olacak?

Cihazınızı teslim ederken varsa telefon kılıfı, ekran koruyucu gibi aksesuarları da beraberinde götürmeniz gerekiyor. Böylelikle Samsung tarafından aksesuarlar için satış fişindeki miktar ya da aksesuarların satış fişi yoksa her aksesuar için 50 TL (en fazla 100 TL’lik) ek bir ödeme yapılacak.

Samsung Gear VR kullanıcılarda kalacak

Galaxy Note7 kampanyası dahilinde verilen sanal gerçeklik gözlüğü Samsung Gear VR kullanıcılarda kalacak ve teslim edilmeyecek. Kullanıcıların yaşadıkları zorluklara gösterdikleri anlayışa teşekkür etmek isteyen Güney Koreli şirket, ilgili ürünü değişim programı kapsamından çıkardı.

Bazı kullanıcılar kâr ederken bazıları ise zarara uğrayacak

Söylemeden geçmeyelim: Özellikle yurt dışından uygun fiyatlara satın alınarak IMEI kaydı yapılan cihazlar ve online alışveriş sitelerinde Galaxy S7 edge’in değişen fiyatları göz önüne alındığında bazı kullanıcılar bu değişim programından karlı çıkarken, bazıları ise telefonlarını yüksek fiyattan aldıkları için zarara uğrayacak. 
Samsung Electronics Türkiye'nin güncellenen değişim programı hakkındaki tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8445 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung türkiye, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim