Anlık Bildirim

Hindistan'da telefonlara panik butonu geliyor

Hindistan hükümeti kadınlara yönelik suçların artmasıyla birlikte üreticilerin acil yardım çağrısı için akıllı telefonlarını bir "panik butonu" ile donatmasını zorunlu hale getiriyor.
Hindistan'da 2014 yılı içerisinde kadınlara yönelik 337.922 suç işlenmiş durumda. Yani bu günde 900 ya da her iki dakikada bir suç işlendiği anlamına geliyor. Ülke hükümeti teknoloji aracılığıyla bu sorunun üstesinden gelmeyi umuyor. Yetkililer Ocak 2017'den itibaren ülkede satılan tüm cep telefonlarının acil yardım çağrısı için panik butonu ile donatılmasını zorunlu hale getirecek.
Yeni Delhi Telekomünikasyon Bakanlığı, acil yardım işlevinin akıllı telefonlarda belirli bir tuşa basılarak ya da "5" veya "9" tuşlarına basılı tutarak aktif hale geleceğini açıkladı. Bu gerekliliğe Apple ve Samsung gibi şirketler de dahil olmak üzere tüm akıllı telefon üreticilerinin uyması gerekecek.
Ayrıca 2018 yılından itibaren ülkede satılacak tüm telefonlara GPS navigasyon sistemi dahil etmek de zorunlu olacak. Hindistan'ın Ulusal Suç Kayıtları Bürosuna göre 2014 yılında kadınlara yönelik 337.922 suç kayıt altına alınmış durumda. Yani önceki yıla oranla yüzde 9.2'lik bir artış söz konusu. En büyük suç oranı ise kaçırılma, hakaret ve tecavüz gibi olaylarda görülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3491 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, hindistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim