Anlık Bildirim

Honda Civic Type R prototipinin iç tasarımı ilk defa Montreal'de sergilendi

Honda yeni Civic Type R prototipinin iç tasarımını ilk defa Montreal Otomobil Fuarında sergiledi. Normal versiyona göre pek çok değişim yer aldığı iç alanda pek çok yerde kırmızı detaylar kullanılmış.
Honda yeni Civic Type R modelini halen prototip olarak adlandırsa da sergilenen aracın tamamlanmış bir modele oldukça yakın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yeni aracı Montreal Otomobil Fuarında da sergileyen Honda, yaklaşmakta olan hot hatchin kapılarını burada ilk kez otomobil severlere açtı.
Fuardan gelen fotoğraflarda da görüldüğü üzere yeni Type R'ın iç tasarımında, direksiyon, konsol, kapı içleri ve Recaro koltuklar gibi pek çok parçada kırmızı renge ağırlık verilmiş. Yeni Honda Civic'in normal versiyonuyla karşılaştırıldığında metal vites topuzu, delikli metal pedallar ve karbon fiber trimler göze çarparken, Comfort ve R+ modlarının yer aldığı sürüş modu seçme butonu da dikkat çeken bir diğer detay.
Fuarda araçla ilgili konuşan Honda Kanada Ürün Planlama ve İş Geliştirme Kıdemli Müdürü. Hayato Mori, birkaç ay içinde netleşecek yeni Type R'ın motor detaylarıyla ilgili bir onaylama yapmazken, aracın önceki iddiaların aksine yalnızca 6-ileri manuel şanzıman ile geleceğini belirtti. "En saf haliyle hafif bir spor otomobilde, altı ileri manuel şanzıman ile gitmekten başka seçeneğimiz yoktu." sözlerini söyleyen Mori, CVT iddialarına da son vermiş oldu.
Araca gücünü verecek 2.0 litrelik turbo VTEC motorun 300 beygir üzerinde güce sahip olması beklenirken, Honda mühendislerinin motor üzerindeki çalışmaları devam ettiği için henüz kaç beygir güce sahip olacağı net olarak belli değil. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12801 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
honda, civic ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim