Anlık Bildirim

Huawei, ABD hükümetini dava etmeye hazırlanıyor

Çinli telekominikasyon şirketi Huawei, uzun bir süredir ABD hükümeti tarafından casusluk faaliyetleri yürütmekle suçlanıyordu. Gelen haberler Huawei'nin birkaç gün içinde mahkemeye başvuracağı yönünde
New York Times'tan bir rapora göre, Huawei bu hafta ABD hükümetine telekom ürünlerini federal kurumlardan yasakladığı gerekçesiyle dava açtı. Çinli şirket, ABD hükümetinin güvenlik tehdidi oluşturduğuna dair iddialarıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor, ancak şu ana kadar halka açık hiçbir bilgi açığa çıkmış değil.

Huawei CEO'su iddiaları yalanlamıştı

ABD istihbarat teşkilatları, Huawei'nin Çin Komünist Partisi ile olan ilişkisi nedeniyle casusluk faaliyetleri yürüttüğünden şüpheleniyorlar. Elbette tüm Çinli şirketlerde belirli bir düzeyde hükümet otoritesinin olduğu biliniyor ancak yine de ABD hükümetinin konuyla ilgili olarak ortaya somut bir delil koyduğunu söyleyemeyiz.
Çin telekom devi ile ABD hükümeti arasındaki bu çatışma, sadece teknoloji sektöründe değil Çin-ABD ticaret savaşından etkilenen birçok sektörde de yaşanıyor. Huawei CEO'su Ren Zhengfei, geçtiğimiz günlerde iddiaları net bir şekilde yalanlamış ve ABD'nin şirketlerini ezemeyeceğini belirtmişti. Bakalım yakında başlaması muhtemel olan bu mahkeme savaşlarında durum kimin lehine dönecek hep beraber şahit olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim