Anlık Bildirim

Huawei, ABD yasağına rağmen yüzde 30 gelir artışı bildirdi

Mayıs ayından bu yana ABD'nin ticari yasağına maruz kalan Huawei, 2019 yılının ilk yarısı için gelir artışı kaydetti. Şirketin yıllık bazdaki gelirinin yüzde 30 arttığı açıklandı.
Huawei için 2019 yılının çok çalkantılı geçtiğini söyleyebiliriz. Şirket ABD'nin ticaret ambargosuna karşın geçen yılın aynı dönemine kıyasla gelirini arttırmayı başardı. ABD kısıtlamaları olmasaydı, bu artışın daha da yüksek olacağı belirtiliyor.

5G sözleşmeleri kurtarıcı oldu

Huawei, 2019 yılının ilk yarısı boyunca şirket gelirlerinde yüzde 30 artış kaydettiğini açıkladı. Artış, ilk çeyrekte yüzde 39'du ancak ABD ticaret yasağının başlamasıyla birlikte Mayıs ve Haziran aylarında işler beklenildiği gibi gitmedi. Şirketin 5G ağları kurmak için imzaladığı 50 ticari sözleşme ise bu gelir artışının ana sebebi olarak gösteriliyor.
ABD ile yaşanan bu ambargoyu aşmaya çalışan Huawei, Trump hükümetinden gelecek olan olumlu haberi bekliyor. Zira Trump geçtiğimiz günlerde bu yasağın kalkabileceğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Önümüzdeki haftalarda Huawei'nin ABD'li şirketlerle ticaret yapmasının tekrar serbest hale getirilmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim