Anlık Bildirim

Huawei Pay ödeme sistemi faaliyete geçiyor

Pek çok teknoloji devinin yatırım yaptığı mobil ödeme sektörüne, Çinli Huawei de yabancı kalamadı ve Huawei Pay adını verdiği yeni ödeme sistemini görücüye çıkardı.

Tüketici tarafında kendisine geniş bir taban bulacağını düşünen her üretici, mobil ödeme sektörüne adım atmaya başladı. Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay derken şimdi de sıra Huawei Pay mobil ödeme sisteminde.

Çin'in büyük mobil cihaz ve telekom ekipmanları üreticisi Huawei, kendi geliştirdiği Huawei Pay adındaki mobil ödeme sisteminin duyurusunu yaptı. Hizmet için, ülkenin en büyük bankalarından Bank of China ile ortaklığa giden Huawei, yıl içerisinde pek çok mağaza ve perakende zincirine yayılmayı planlıyor.


Özellikle NFC ve parmak izi okuyucu teknolojilerinin yaygınlaşması, mobil ödeme sistemini tetikleyen en önemli unsurlar oldu. Huawei, uzun süredir akıllı telefonlarında bu teknolojilerine yer veriyor. Böylece, Huawei Pay için cihaz altyapısı hazır durumda. Para transferinin yapılacağı bankadan sonra sıra, ödeme noktalarının Huawei Pay entegrasyonunu sağlamasına geliyor. Ülkenin beğenilen üreticisi Huawei için, bu pek de zor olmayacaktır zira Çin sınırları içerisinde sadece kendisine ait yüzlerce satış noktası var. Diğer firmaların da desteği ile geniş bir taban kazanabilir.

Bununla birlikte Huawei Pay, sıkı bir rekabetin içerisine girecek. Alibaba'nın sahip olduğu AliPay, Apple Pay gibi devlerin yanısıra ZTE ve Xiaomi de sektöre adım atmaya hazırlanıyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim