Anlık Bildirim

Huawei, Polonya'da casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan çalışanını görevden aldı

Huawei, geçtiğimiz günlerde Çin hükümeti adına casusluk yaptığı gerekçesiyle Polonya'da gözaltına alınan çalışanının şirketten bağımsız hareket ettiğini açıklayarak görevine son verdi.
Çinli akıllı telefon üreticisi uzun bir süredir casusluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalıyor. Bunun son örneği ise Polonya'da görev yapan bir Huawei çalışanının gözaltına alınması olmuştu. Teknoloji devi sessizliğini bozdu ve gözaltına alınan çalışanının, Huawei'den bağımsız hareket ettiği gerekçesiyle görevine son verildiğini açıkladı.

Huawei açıklama yaptı

Huawei'nin Polonya satış direktörü olan Wang Weijing, ülkedeki bir güvenlik görevlisi ile işbirliği yaparak casusluk faaliyetleri yürüttüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Başta konuya mesafeli duran ve araştırma yaptıklarını belirten Huawei ise suskunluğunu bozarak bir açıklama yaptı.
İşte şirketin konuyla ilgili açıklaması: "Huawei, Polonya yasalarını çiğneme şüphesiyle tutuklanan Bay Wang Weijing'nin istihdamını sona erdirme kararı aldı. Huawei'nin iş sözleşmesinin şart ve koşullarına uygun olarak bu kararı verdik, çünkü söz konusu olay Huawei'yi itibarsızlaştırdı." Öte yandan Çin hükümetinin, Polonya'nın bu casusluk iddialarını reddettiği de gelen haberler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim