Anlık Bildirim

Huawei çalışanı, casusluk yaptığı gerekçesiyle Polonya'da tutuklandı

Bloomberg'in haberine göre Polonya'daki yerel haber kanalı TVPInfo, Çin devleti adına casusluk yaptığı gerekçesiyle bir Huawei çalışanının ve eski bir güvenlik görevlisinin gözaltına aldı.
Çinli teknoloji şirketlerine, hükümetleri adına casusluk faaliyetleri yürüttükleri iddiaları sık sık haberlerimize konu oluyor. Bunun son örneği ise Polonya'dan geldi. Bloomberg'in haberine göre ülkede görev yapan bir Huawei çalışanı ve eski bir güvenlik görevlisi, Çin hükümeti adına casusluk faaliyetinde bulundukları iddiasıyla tutuklandılar.

Huawei konuyu araştırıyor

Polonya'nın yerel haber kanalı TVPInfo'ya göre, gözaltına alınan Huawei çalışanı kamu sektöründe satış kanalından sorumlu olan bir Çin vatandaşı. Diğer göz altına alınan şahsın ise Polonya'da görev yapmış eski bir güvenlik görevlisi olduğu belirtiliyor. Bu ikilinin önümüzdeki üç ay boyunca gözaltında kalacakları da gelen bilgiler arasında.
Polonya gizli servis şefi sözcüsü Stanislaw Zaryn konuyla ilgili olarak: "Artık ülkemize yönelik casusluk faaliyetlerini kanıtlamalıyız ve bu davanın kapanmasına izin vermeyeceğiz." Yapılan açıklamalara göre gözaltına alınan bu iki kişinin suçları ispatlanırsa, 10 yıla kadar hapis cezası alacakları belirtiliyor. Huawei yetkilileri ise konunun araştırıldığını ve açıklama yapmayacaklarını ifade ettiler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim