Anlık Bildirim

Huawei geçen yıl gelirlerde yüzde 40 artış yaşadı

Akıllı telefon pazarında geçen yıl satışlarını artırarak ilk üç sırayı garantileyen Çinli üretici Huawei, gelir olarak da tarihindeki en iyi dönemlerini yaşıyor.

Uzun yıllardır akıllı telefon pazarında olsa da özellikle geçen yıl Huawei'nin yaşadığı büyüme dikkat çekiciydi. 2015 yılını 100 milyon akıllı telefon satışı ile tamamlayan Huawei, beklentilerini de aşmış oldu. Satışlardaki patlama toplam gelirlere de olumlu olarak yansıyor. 

Firmadan yapılan açıklamaya göre yıl bazında akıllı telefon satışlarında yüzde 33 artış yaşandı. Satışlardan elde edilen toplam gelir ise 60 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2014 yılında yaklaşık olarak 45 milyar dolar civarında gelir elde edilmişti. Bu rakam yüzde 40'lık bir artışa tekabül ediyor. Faaliyet karı da yüzde 35 arttı. 

Geçen yıl Huawei G8, P8, P8 Max, P8 Lite, Mate S gibi modellerle üst seviyede başarılı işler yapan Huawei, asıl büyük başarıyı Honor serisiyle elde etti. Fiyat-performans odaklı alt seviye Honor serisinin geçen yıl 40 milyon civarında satış yaptığı tahmin ediliyor. 

100 milyon rakamını ilk geçen Çinli üretici konumundaki Huawei, başarısını devam ettirmek adına bu yıl daha çok çalışmak zorunda. Yeni amiral gemi modeli Mate 8 firmanın en önemli silahlarından. Ayrıca Kirin 950 yonga setine yer vereceği muhtemel D8 ve P9 serileri de yine iddialı modeller arasında. Diğer taraftan Honor serisi de bu yıl sekizinci kez tüketici karşısına çıkacak. Firma özellikle 1000 civarında satış noktası kurarak tüketiciye daha yakın olmayı hedefliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4480 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei 100 million smartphones, huawei revenues rising ve
2 etiket daha Mobil Teknolojiler huawei
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim