Anlık Bildirim

Huawei yapay zeka yongaları geliştiriyor

Akıllı telefon pazarında önemli yeniliklerle ses getirmeye devam eden Huawei şimdi de yapay zeka çalışmalarına el attı. Firma özel bir yonga seti geliştiriyor.

Yapay zeka çalışmaları son dönemde büyük önem kazandı ve şirketlerin yatırımları da buna paralel olarak artıyor. Artık yapay zeka odaklı işlemciler standart işlemcilere veya grafik birimlerine entegre edilerek pazarlanıyor. Bu trende Huawei de katıldı.

 

Kritik yenilikler

 

Firma hali hazırda mobil cihazları için Kirin yonga setlerini geliştiriyor. Yapay zeka uygulamalarına yönelik olarak yeni bir yonga seti serisi daha başlayacak. Yılın ikinci yarısında piyasaya çıkacak yonga setinde işlemci, grafik birimi ve yapay zeka işlem birimi yer alacak.

 

Huawei yeni yonga seti ile Google ve Apple gibi rakiplerine karşı avantaj elde etmek istiyor. Bununla birlikte yeni yonga seti Huawei cihazlarında kullanılacak mı yoksa sadece üçüncü taraf üreticilere mi tedarik edilecek belli değil.

 

Diğer taraftan firmanın Kirin 970 çalışmaları da devam ediyor. 10nm sürecinde TSMC tarafından üretilmesi beklenen yonga setinde performans için Cortex-A75 çekirdeği ve verimlilik için Cortex-A55 çekirdeği olacak. Grafik tarafında ise Mali-G72 yer alacak. Kirin 970 yonga setinin yine Android tarafının en güçlüsü olması bekleniyor. Yonga seti ayrıca finansal transfer işlemleri için tüm güvenlik standartlarına da uyum sağlayacak.

 

Son olarak firma yeni güvenlik yongaları da geliştiriyor. Yeni nesil Huawei telefonlarında yer alacak bu güvenlik yongası ile Audi, BMW gibi otomobillerde sanal kontak anahtarı rolünü üstlenebilecek.

 

Açıklamalara bakılırsa Huawei akıllı telefon pazarında vites arttırmaya devam ediyor. Pazar payını arttırabilmek için sürekli bir yenilik hamlesi içerisinde bulunmak zorunda olduğunuz pazarda Huawei’nin de durmaya niyeti yok. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim