Anlık Bildirim

Xiaomi’nin geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan belki de en önemli ürünü MIUI arayüzü dokuzuncu nesli ile karşımızda. Her sürümde biraz daha kendisini geliştiren arayüz bugün en iyi ve en performanslı haline ulaşmış durumda.

Hep daha iyiye

İlk kez 2010 yılı Ağustos ayında kullanıma sunulan MIUI ROM’u, o dönem teknoloji devlerinin hantal arayüzleri arasından kolayca sıyrılmayı başarmıştı. Hem akıcı bir arayüz isteyen hem de iOS deneyimini merak edenlere iyi bir alternatif olan MIUI arayüzü bugün 142 ülkede 2.8 milyar kişi tarafından indirilmiş durumda.

 

Karşınızda MIUI 9: Daha akıcı, daha akıllı Tam Boyutta Gör

MIUI 9 ile Xiaomi kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi amaçlamış. Arayüz görünümünde büyük değişiklikler yok ancak ikonlar biraz daha yuvarlatılmış ve modern bir hale kavuşmuş. Kilit ekranı da bildirimleri birbirine yakın bir şekilde biraz daha aşağıda gösteriyor. Asıl değişiklik ise işin mutfağında gerçekleşiyor.

Kullanılan uygulamaya göre sistem kaynaklarını optimize eden arayüz, arka planda bekleyen ancak kaynak sömürmek isteyen uygulamalara izin vermiyor. Ayrıca işlemci optimizasyonu ile uygulamaların daha hızlı başlatıldığı ifade ediliyor. Yine sistem sohbetlerinizdeki içeriğe göre size hangi uygulamayı açmak istediğinizi sorabiliyor.

Akıllı asistan özelliği ise uygulamalar, notlar, resimler ve videolar gibi pek çok içerik arasında daha hızlı arama yapmanızı, daha hızlı sonuca ulaşmanızı sağlıyor. Yine belirli bir kişiyle veya belirli bir yerde çekilmiş fotoğraflarınızı bulabilen bir arama sistemi de galeri içerisine yerleştirilmiş. Ayrıca Mi Max 2 ile denenmeye başlayan bölünmüş ekran özelliği MIUI 9 ile yaygınlaşacak.

MIUI 9 sonbahar aylarında yaygın kullanıma sunulacak. Akıllı asistan, görsel arama motoru ve uygulama başlatma özelliği şimdilik Çin versiyonunda olacak. Global versiyonda neler olacağı ise önümüzdeki haftalarda netleşecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9743 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, miui 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim