Anlık Bildirim

LG G5, ilginç bir kapak tasarımıyla gelebilir

LG'nin merakla beklenen yeni amiral gemisi G5 için çok ilginç bir tasarıma işaret ediliyor. Arka kapağı çıkarılamayan cihazın bataryası çıkarılabilecek. Peki bu nasıl olacak?

Gelecek ay sonunda başlayacak MWC 2016 tüketici elektroniği fuarında tanıtılmasını beklediğimiz LG G5 amiral gemi modeli için ilk görsel sızıntıları da gelmeye başladı. LG'nin yeni amiral gemisinde, şimdiye kadar ki en büyük tasarım değişikliğine imza atacağı iddia ediliyor. 

Tasarım değişikliği genel görünüş anlamında değil. Firmanın G serisinden alıştığımız genel tasarım çizgileri korunurken, bu kez hafif kavisli yapıdan vazgeçiliyor. Ayrıca metal gövde veya arka kısımda yine hakiki deri kaplama seçeneği de masada. Yenilik olarak artık arka kapak çıkarılabilir yapıda olmayacak. Peki bu durumda batarya nasıl değiştirilecek? LG mühendisleri buna ilginç bir çözüm bulmuş.

İddialara göre firma uzun süredir yenilikçi bir kapak mekanizması üzerinde çalışıyor. Mekanizmada alt kısımdaki parça ayrılıyor ve batarya çıkarılıyor. Görseller, prototiplere bizzat şahit olmuş kişiler tarafından tarif edilmiş. Firma hali hazırda iki tasarım deniyor. Bir tanesinde alt parça ayrıldıktan sonra batarya bastırılarak çıkarılıyor. İkinci tasarımda ise batarya bir tepsi marifetiyle dışarı alınıyor. Su ve toz kaçma ihtimali yüksek olduğu için mühendisler, yeni mekanizmanın her noktasına ayrı bir gayret sarf ediyor. 

İddialar doğruysa LG G5 pazardaki en ilginç mekanizmaya sahip akıllı telefon olacak. Genelde bataryayı çıkarmak için cihazların arka kapağını çıkarmamız yeterli oluyordu. Bazı modellerde ise arka kapak ve batarya hiç çıkarılamıyordu. Geçmiş yıllarda bu tür bir tasarım bulunuyordu ancak hiç bir zaman yaygın kullanıma geçemedi. 

LG G5 modelinin 5.3-5.5 inçlik 2K ekran, Snapdragon 820 yonga seti, 4GB RAM, ön kısımda ikinci ekran yerleşimi, çift ön kamera, 2800mAh kapasiteli batarya gibi özelliklere sahip olacağına inanılıyor. Model MWC 2016 fuarında tanıtılmazsa muhtemelen Mart ayında karşımıza çıkacak.  
LG G5, ilginç bir kapak tasarımıyla gelebilir
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7386 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg g5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim