Anlık Bildirim

LG’den 16 arka kameralı telefon patenti

Bugün fark edilen ilginç patent, LG’nin 16 arka kameralı bir çözüm üzerinde çalıştığını gün yüzüne çıkardı. 4x4 olarak dizilen kamera paketi oldukça şaşırtıcı görünüyor.
LG’den 16 arka kameralı telefon patenti Tam Boyutta Gör
Ana kameraya yardımcı derinlik, geniş açı, monochrome, telephoto vb. amaçlarla kullanılabilen ek sensörlerin artması, örneğin geçtiğimiz ay Samsung'un tanıttığı 4 arka kameralı Galaxy A9(2018) modelini görmemize sebep olmuştu. Ayrıca sızan görsellerinden anlaşıldığı kadarıyla, Nokia 9 PureView’un yakın zamanda bu sayıyı 5 adete çıkarması bekleniyor. Tüm bu gelişmelerin arasında, bugün ortaya çıkan bir patent, günümüzdeki kamera sayılarının başlangıç olduğunu bizlere gösterdi. LG’ye ait patent üzerinde, akıllı telefonlar için 4x4 olarak dizilmiş 16 arka kamera çözümü anlatılıyor. Alışılmış ikincil kamera kullanımının dışında bir teknoloji geliştirilmesi amaçlanmış.

Farklı kullanım senaryoları

Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından paylaşılan belgelerdeki bilgilere göre, kullanıcılar birden fazla lensi kombine ederek farklı tarzda fotoğraflar çekebilecekler. Örneğin bu teknoloji sayesinde tek fotoğraf, bir kaç farklı kameranın çektiği parçalardan birleştirilerek oluşturabilecek. Ayrıca tüm lensler aynı anda farklı açılardan fotoğraf çekerek, çekim sonrası en çok beğendiğiniz kareyi seçmenizi sağlayabilecek. Hatta farklı lenslerin aynı anda çektiği bu fotoğraflardan hareketli bir gif bile oluşturabileceksiniz.
LG’den 16 arka kameralı telefon patenti Tam Boyutta Gör
Arka kısma yerleştirilmiş ikinci ekran yardımıyla özçekim yapmak için de kullanılabileceği söylenen 16 arka kameranın, fotoğrafı sonradan düzenleme konusunda farklı yetenekler (yüz değiştirme, derinlik efektleri vs.) sunacağı belirtilmiş. Son olarak, bu teknolojinin katlanabilir telefonlara entegrasyonunun mümkün olduğu, ek açıklama olarak bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10850 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, patent ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim