Anlık Bildirim

LG mobil bölümü kayıplara devam ediyor

Bir türlü toparlanma belirtileri göstermeyen LG mobil bölümü yılın ilk çeyreğini de akıllı telefon pazarında kayıpla geçirdi. Umutlar ise LG V50 5G modeline bağlanmış durumda.

Her yıl yenilikçi modeller piyasaya sürmeye çalışsa da LG bir türlü akıllı telefon pazarında istediği ivmeyi yakalayamadı. Durum böyle olunca satışlar ve gelirler de düşmeye devam ediyor.

Kayıp sürüyor

Yapılan açıklamaya göre yılın ilk çeyreğinde LG mobil bölümü 1.34 milyar dolar civarında gelir elde etti. Yıl bazında yüzde 30 düşüş yaşanırken çeyrek bazda da yüzde 10 civarında bir kayıp görüldü.

Net gelirlerde ise zarar devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde 180 milyon dolarlık bir kayıp haneye yazıldı. Geçen yıl aynı dönemde 127 milyon dolarlık bir kayıp oluşmuştu. LG yine de düşüş ivmesini azalttıklarını ifade ediyor.

Yönetim tarafında yeniden yapılanma sürecine giren mobil bölüm ayrıca üretimi Vietnam’a kaydırarak maliyetleri daha da düşürmeyi amaçlıyor. Firmanın bu yıl en büyük umudu LG V50 5G modelinin satışı olacak.

Mobil bölüm karanlık bir tablo çiziyor olsa da holding genelinde iyimserlik hâkim. Firma tüm bölümlerden 13 milyar dolar gelir elde ederken faaliyet karı da 800 milyon olarak gerçekleşti. Eğer mobil bölüm kara geçmeyi başarsaydı firmanın faaliyet karı 1.5 milyar dolara kadar çıkabilecekti.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim