Anlık Bildirim

Lamborghini'nin 770 beygirlik yeni süper otomobili: Centenario

Lamborghini Cenevre Otomobil Fuarında yeni hız canavarı süper spor modeli Centanario'yu tanıttı. 12 silindirli 770 beygirlik motoru ve agresif tasarımıyla dikkat çeken aracın detayları haberimizde...
İtalyan spor otomobil markası Lamborghini, firma kurucusu Ferruccio Lamborghini'nin doğum tarihinin 100. yılını şereflendirmek adına yeni bir süper otomobil üretti. Cenevre Otomobil Fuarında bugün lanse edilen yeni Centeranio adını taşıyor.
Lamborghini'nin bu zamana kadarki en agresif tasarımlarından birini oluşturan otomobil, firmanın bir başka modeli olan Aventador'u temel alıyor. Karbon fiber ve kompozit malzemelerin ağırlıkla kullandıldığı araç 1520kg ağırlığa ve 4924mm uzunluğa sahip.
Lamborghini'nin tipik V12 motorunun bulunduğu ortadan motorlu araç 8600d/d'da 770 beygir güce sahip ve bu özelliği ile şu ana kadar üretilmiş en güçlü Lamborghini konumunda. Yol tutuşu için dört çeker sisteminin kullanıldığı Centenario 0-100km/sa hızlanmasını 2.8sn'de tamamlıyorken 0-300km/sa hızlanmasını 23.5sn'de tamamlıyor ve 350km/sa üzeri son sürata sahip. Hızlanmada olduğu kadar karbon seramik frenleri sayesinde durma konusunda da çok iyi sonuçlar veren süper otomobil 100-0km/sa frenajını 30m'de 300-0km/sa frenajını ise 290m'de yapabiliyor.
20 coupe ve 20 roadster versiyon olarak toplamda 40 adet üretilecek olan Lamborghini Centenario için istenen fiyat ise vergiler dahil edilmeden €1.75 milyon gibi oldukça yüksek bir değerde. Firmadan yapılan açıklamaya göre ise yeni süper otomobilin üretilmesi planlanan bütün modelleri çoktan satılmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7300 kez okundu.
36 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lamborghini, cenevre motor fuarı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim