Anlık Bildirim

Lenovo yılın ilk çeyreğinde rekor kar artışı yaşadı

Lenovo yılın ilk çeyreğinde rekor kar artışı yaşadı

Durgun seyreden PC pazarına rağmen gelir rekorları kıran ve lider HP ile arasındaki farkı gitgide azaltan Lenovo, yılın ilk çeyreğinde de rekor gelir artışına imza attı.

Firmadan yapılan açıklamada ilk çeyrekte yıllık yüzde 4 artışla 7.8 milyar dolar gelir elde edilirken, net faaliyet karı yüzde 67 artışla 169 milyon dolar, net kar ise yüzde 90 gibi rekor bir artışla 127 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Lenovo kar marjını yüzde 12.3'te tutmayı başardı. Dizüstü satışlarından firma 4.2 milyar dolar gelir, masaüstü satışlarından ise 2.4 milyar dolar gelir elde etti. Firmanın ateşleyici gücü ise Çin pazarından geldi.

Nisan 2012-Mart 2013 tarihleri arasındaki 2012 mali yılında firma 52.44 milyon adet PC satışı gerçekleştirdi. Bu rakam global pazar payını yüzde 15.5'e çıkardı.

Durgunluğa rağmen satışlarını artırmayı başaran Lenovo, analizlerin de yakından takip ettiği bir firma. Dell'in pazar liderliğini devraldıktan sonra uzun bir süredir elinde tutan HP'nin Lenovo'ya geçilmesinin an meselesi olduğu belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
960 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lenovo
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim