Anlık Bildirim

MacBook Pro’daki Touch Bar Samsung üretimi olabilir

Apple’ın MacBook ailesindeki en büyük yenilik olarak lanse ettiği Touch Bar teknolojisinin arkasında sürpriz bir isim var. Panelin tedariği Samsung tarafından yapılıyor.

Aralarında zaman zaman husumet yaşansa da Apple ve Samsung teknoloji dünyasının en uzun soluklu ortaklıklarından birisi durumunda. Yıllardır Apple’ın pek çok ürününde doğrudan Samsung bileşenleri kullanılır veya Samsung’un döküm tesislerinden çıkar. Yeni MacBook Pro da böyle.

OLED Panelde Samsung İmzası

Güney Kore’den gelen bilgilere göre yeni MacBook Pro modelinin Touch Bar adındaki dokunmatik OLED ekranında Samsung imzası yer alıyor. Firmanın Güney Kore’deki A2 tesislerinde üretilen OLED panel, piyasadaki pek çok LED panelden çok daha ince bir yapıya sahip.

OLED panelin entegre kontrolcü devresi de yine Samsung tarafından üretilmiş ve Samsung LSI iştirakinin tesislerinden çıkıyor. Kontrolcü devresi bilindiği üzere sistem ve ekran arasındaki iletişim sağlıyor. Bu bakımdan hayati öneme sahip.

Bilindiği üzere Touch Bar adındaki dokunmatik OLED panel, etkin uygulamaya göre değişen fonksiyon tuşları, kısa bilgiler ve ikonlar barındırıyor. Apple’ın dizüstü ekranını dokunmatik yapmak yerine parmakların daha hızlı ulaşabileceği ve kontrolü daha kolay sağlayabileceği OLED panel tercih ettiği ifade ediliyor.

Henüz iddialar taraflar tarafından doğrulanmış değil ve önümüzdeki dönemde yapılacak bileşen incelemelerinde gerçeklik kazanacaktır. Bununla birlikte OLED sektöründe Samsung’un aldığı mesafeler ve yatırımlar iddiaların doğruluğunu güçlendiriyor.

Aslında ilk OLED panellerin Apple Watch ile birlikte gelecek yılki iPhone modellerinde kullanılması bekleniyordu ve Touch Bar gündemde değildi. Yıl içerisinde gelişen konular, yeni MacBook Pro modelinde de OLED panel kullanılacağını gösterdi.

Apple’ın OLED paneli Samsung’dan tedarik yapması gelecek yıl için de ipuçları veriyor. Foxconn iştiraki Sharp’ın iPhone 2017 modelinde en büyük OLED panel tedarikçisi olacağı tahmin ediliyor. Samsung ve Apple Watch modeline OLED ekran tedarik eden LG Display de muhtemelen ekip içerisinde yer alacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3278 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, macbook pro touch bar ve
2 etiket daha oled touch bar Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim