Anlık Bildirim

Masaüstü AMD APU’ları görünmeye başladı

Dizüstü segmentinde yavaş yavaş kendisini göstermeye başlayan AMD Ryzen APU yongalarının masaüstü tarafına da gelmesini bekleyenlerdenseniz önemli bir gelişme var.

AMD’nin Zen tabanlı işlemcileri ve Vega tabanlı grafik birimlerini birleştirdiği Ryzen APU birimleri şimdiden dizüstü pazarında heyecan uyandırmış durumda. Bununla birlikte sadece dizüstü değil masaüstü tarafında da Ryzen APU’ları karşımıza çıkacak.

Masaüstü Ryzen APU neler sunuyor?

Yeni APU’ların ne zaman piyasaya sürüleceği ve neler barındıracağı konusunda henüz resmi bir açıklama yok ancak SiSoftware veri tabanına düşmeye başladı. İlk giriş yapan APU, 28 işlem birimli bir Vega grafiğine yer veriyor.

AMD 15FF şeklinde tanımlanan yeni Vega grafik biriminde toplam 1792 shader işlemcisi yer alıyor. 555MHz seviyesinde çalışan grafik birimi 2GB grafik belleğine sahip ancak HBM 2 mi yoksa GDDR5X mi belli değil.

Başka bir bilgiye göre Vega grafik biriminde 700MHz saat hızında ve 2048-bit veri yolunda çalışan bir HBM 2 grafik belleği olduğu tahmin ediliyor. Belleğin bant genişliği ise 182GB/s seviyelerine kadar çıkıyor.

Dizüstü tarafındaki Ryzen APU modellerinde grafik birimi AMD 15DD olarak tanımlanıyordu ve 256MB DDR4 bellek ile desteklenmişti. Bu bakımdan ortaya çıkan bilgiler doğru sayılabilir. Şu an için bellek konusunda bir netlik yok ancak ağırlık HBM 2 bellek olacağı yönünde.

Kaynaklar yeni masaüstü APU’ların Ryzen Phoenix şeklinde kodlandığını belirtiyor. Bu bakımdan firmanın masaüstü tarafına da iddialı Ryzen APU’ları sunmak istediğinden şüphe yok. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim