Anlık Bildirim

MediaTek 29 Ağustos'ta Helio P23 ve P30'u duyuracak

Tayvanlı mobil işlemci üreticisi MediaTek, 29 Ağustos tarihinde Pekin'de düzenlenecek bir etkinlikle Helio P23 ve P30 yonga setlerini duyuracak. İşte Helio serisinin yeni üyeleriyle ilgili detaylar...
MediaTek yonga setleri ucuz ve giriş seviyesi çözümleri ile biliniyor ancak şirket son birkaç yıldır Qualcomm'un sunduğu ürünlerle rekabet edebilecek düzeyde, çok daha iyi yonga setleri üretebildiğini ispatlama peşinde. Ne yazık ki amiral gemisi Helio X30 yonga seti Snapdragon 835, Kirin 960 veya Exynos 8895 ile rekabet edebilecek seviyede değil. Ancak yine de çok iyi bir yonga seti olduğunu söyleyebiliriz.
MediaTek, amiral gemisi yonga setini piyasaya sunmasının ardından orta sınıf ürün serisini yenilemeye hazırlanıyor. Şirket, Helio P23 ve Helio P30'un tanıtılacağı 29 Ağustos tarihli etkinliğe ait davetiye gönderimine başlamış durumda. 16 nm üretim sürecine sahip Helio P23'ün Snapdragon 450 ile rekabet etmesi bekleniyor. TSMC'nin 12 nm sürecini kullanan Helio P30 yonga seti ise Qualcomm 600 serisi ile kıyasıya bir mücadeleye girecek.
Sekiz çekirdekli işlemciye sahip olan P23'ün çift arka kamera, 2K çözünürlük, Cat.7 ve LPDDR4X bellek desteği ile gelmesi bekleniyor. P30'da ise 1.5GHz hızında dört Cortex A-72 çekirdeği ve 1.5GHz hızında dört Cortex A-53 çekirdeği yer alacak. Ayrıca yonga setinin teorik olarak 600 Mbps hız sunabilen Cat.10 desteği sunacağını ekleyelim. Her iki yonga seti de bu yılın dördüncü çeyreğinden itibaren akıllı telefonlara güç vermeye başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim